Couscous van bloemkool: het is eenvoudig om te maken, het is glutenvrij, koolhydraatarm en geschikt voor het paleo-dieet. Het is een super gezond alternatief voor gewone couscous en zo ontdekten wij: nog verrukkelijk ook!

Op thekitchn.com zagen we een super leuk en gezond idee: couscous van bloemkool. Het maken ervan is een fluitje van een cent: vermaal bloemkoolroosjes in een keukenmachine, bak de bloemkoolcouscous even in een pan en klaar is je gezonde couscous van bloemkool! En het is nog hartstikke lekker ook. Als je er goed aan ruikt, dan ruik je wel bloemkool, maar de smaak van bloemkool proef je eigenlijk helemaal niet. Dat komt vast ook door de andere lekkere ingrediënten die wij gebruiken in dit couscous recept van bloemkool: kipfilet, komkommer, Spaanse peper, dadels, feta en couscouskruiden. Couscouskruiden kun je kant-en-klaar kopen, maar je hebt het ook zo zelf gemaakt met een vijzel en de juiste kruiden.

Couscous van bloemkool is gezond

Behalve dat het best grappig is om couscous van bloemkool te maken, is het ook nog eens een super gezond alternatief voor normale couscous. Couscous bevat gluten en veel koolhydraten: 74 gram per 100 gram. Couscous van bloemkool is glutenvrij en bevat slechts 3 gram koolhydraten per 100 gram. Dat maakt dit recept geschikt voor mensen met een gluten allergie én voor mensen die koolhydraatarm of paleo eten.

Couscous van bloemkool met dadels en feta

25 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 600 gr Bloemkool
  • 250 gr Kipfilet
  • 1/2 Komkommer
  • 1 Spaanse peper
  • 1 teen Knoflook
  • 10 Dades
  • 100 gr Feta
  • 2 tl Couscouskruiden

Zo maak je het

  • Snijd de bloemkool in roosjes
  • Vermaal de bloemkool in de keukenmachine tot couscous formaat
  • Bak de couscous 3 minuten in een droge pan en schep daarna in een grote schaal
  • Snijd de kipfilet in reepjes en bak 5 minuten
  • Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden, lepel de zaadlijsten eruit en snijd de komkommerhelften in partjes
  • Snijd de rode peper doormidden, verwijder de pitjes en snijd de peper vervolgens in kleine stukjes
  • Snijd de knoflook fijn
  • Voeg de komkommer, peper en knoflook toe aan de kip en bak 3 minuten mee
  • Snijd ondertussen de dadels in reepjes (ontpit ze eerst) en voeg deze toe in de pan, verwarm nog even mee
  • Snijd ondertussen de feta in blokjes
  • Zet het vuur uit, schep de feta samen met een theelepel couscouskruiden door het gerecht
  • Meng nog een theelepel couscouskruiden door de couscous, en schep het kipmengsel erbij, meng goed
  • Je heerlijke couscous van bloemkool met feta en dadels is klaar!
Print dit recept
Recept: Hoofdegerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer

 

Couscous kruiden maken

5 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: porties

Dit heb je nodig

  • 3 Kruidnagels
  • 1 el Kaneelpoede
  • 1 el Komijnpoeder
  • 1 el Zwarte peper
  • 1 el Gemberpoeder
  • 1 el Koriander
  • 1 el Knoflookpoeder
  • 1 el Piment

Zo maak je het

  • Vermaal de kruidnagel in een vijzel of hak fijn met een mes
  • Doe alle kruiden bij elkaar in een potje
Print dit recept
Recept: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Door: Jennifer