Dahl met rode linzen en broccoli
Dahl van rode linzen met broccoli. Simpel, gezond en heel lekker!
Via Instagram maakte ik kennis met dahl: een Indiaas gerecht van ingekookte peulvruchten met kruiden en specerijen. Een van onze lezers vroeg ons een dahl recept te maken. De Indiase dahl met geroosterde bloemkool die ik daarom maakte was zo’n succes, dat ik nog een hoofdgerecht met ingekookte rode linzen wilde maken. Dit dahl recept met broccoli is het resultaat. Een super smaakvolle en makkelijke maaltijd, die zeker voor herhaling vatbaar is!
Dahl met rode linzen en broccoli
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit recept is voor: 4 porties
Dit heb je nodig
- 1 stronk broccoli
- 2 uien - wit
- 2 teen knoflook
- 10 gr gember
- 1 el kokosolie
- 400 gr rode linzen - rauw
- 500 ml bouillon
- 400 ml kokosmelk
- 1/2 el garam masala
- 1 tl kurkuma
- 200 gr zilvervliesrijst
- 7 gr peterselie - verse
Zo maak je het
- breek de broccoli in roosjes, snipper de uien en snijd de knoflook fijn
- schil de gember en snijd het vruchtvlees fijn
- verwarm de kokosolie in een pan, voeg de ui, gember, knoflook en broccoli toe en bak zo'n 8 minuten onder voortdurend omscheppen
- voeg de linzen, kokosmelk, bouillon, garam masala en kurkuma toe en laat 25 minuten zachtjes koken, op laag vuur
- kook de rijst volgens de verpakking en snijd de peterselie grof
Print dit recept
Porties: 4 personen
Ben het nu aan het maken…..en vraag me af waarom het 25 minuten moet koken…broccoli wordt dan ongeveer mousse en de rode linzen hoeven toch ook niet zolang?
Het ruikt heeeerrrlijk!!!
Echt smaakvol! En het is me duidelijk waarom de linzen zolang moeten koken…..DAHL….even na gelezen.
De broccoli zou er ook, evenals de bloemkool- pompoen variant, los bij kunnen ( en dan zelfs eventueel gestoomd).
Dank voor jullie prachtige recepten!
Graag gedaan Ria. We hebben het op de traditionele manier gemaakt. Maar we gaan er zeker een keer onze eigen versie van maken. En dan vind ik het een goed idee om de broccoli er later bij te doen. Dan blijft hij ook een stuk knapperiger.
Is er verschil tussen rode en groene linzen? Ik heb alleen (gedroogde) groene linzen in huis