Gegrilde groente uit de oven – vegetarisch
Een vegetarische schotel van gegrilde groente uit de oven, dat klinkt gezond! En dat is het ook. Met de gegrilde groente kan je eindeloos variëren. En omdat je de groente in de oven bereidt, blijft een groot deel van de voedingsstoffen behouden.
Het leuke van dit gegrilde groente recept is dat het bijna geen tijd kost om te maken. Alleen even de groente wassen, in grote stukken snijden, beetje kruiden en in de oven plaatsen. Vervolgens heb je drie kwartier de tijd om andere dingen te doen. Bijvoorbeeld een van onze lekkere en gezonde desserts maken ;-). Of het huis stofzuigen :-(. Voor dit recept van gegrilde groente gebruiken we courgette, aubergine, paprika, ui, tomaat en verse knoflook. We kruiden het met verse tijm, peper en zout. Zodra je de groente schotel in de oven plaatst gaat je huis heerlijk ruiken.
Ontvang je trouwens onze nieuwsbrief al? Meld je aan en mis nooit meer een recept van Voedzaam & Snel!
[wysija_form id=”3″]
Gegrilde groente uit de oven - vegetarisch
Dit heb je nodig
- 1 Courgette
- 1 Aubergine
- 1 Rode paprika
- 1 Ui
- 2 Tomaten
- 3 tenen Verse knoflook
- 2 takjes tijm - vers
- 4 el Olijfolie
- Peper - naar smaak
- Zout - naar smaak
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Was de groente, snij alles in grove stukken en leg in een ovenschaal
- Snij de knoflook fijn en haal de blaadjes van de tijm, voeg toe aan de groente
- Bestrooi met peper en zout, voeg de olijfolie toe en schep door elkaar
- Plaats in de oven voor 45 minuten, ieder kwartier even omscheppen
Super gaaf! Ga ik vanavond maken!
Gezond en makkelijk….hier hou ik van
Lijkt mij lekker, dit wordt het vanavond.
Heel erg lekker, ik heb er solo knoflookbolletjes door heen gedaan, buiten de knoflook die bij de olie gaat,
Beetje geïmproviseerd met wat andere harde groente die ik nog had liggen. Ook een goed recept om restjes op te maken.
Ik was op zoek naar een recept dat ongeveer 3 kwartier in de oven moet, zodat ik in die tussentijd even kon stofzuigen (helaas). Dus moest wel heel erg lachen dat het in jouw blog ook zo stond ;). Hihi.
Maar gegrilde groente uit de oven is altijd een goed idee, lekker! Of er nou nog gestofzuigd moet worden of niet ;).
Lekkere ovenschotel. Ik heb er plakken mozzarella op gesmolten, heerlijk.
Dit ga ik vanavond maar eens proberen. We hebben nl. nog pasta over
Jammie!
Gezond en makkelijk….hier hou ik van