Gehaktschotel met aubergine en feta
Deze gehaktschotel met aubergine smaakt bijzonder lekker. Dat komt vooral door de heerlijke combinatie van feta kaas, rozijnen en kaneel. Samen met de gehakt en aubergine krijg je een heerlijk gerecht met een zoete tint. De smaak doet een beetje Marokkaans aan. De aubergine maakt dit gehaktschotel recept extra gezond en voedzaam. Maar wist je dat kaneel ook goed voor je is? Het bevat de mineralen mangaan, ijzer en magnesium. Daarbij zorgt kaneel voor een natuurlijk zoete smaak. Evenals de rozijnen.
Gehaktschotel met aubergine en feta
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 1 Aubergine
- 250 gr Gehakt - rund
- 125 gr Feta kaas
- 100 gr Rozijnen
- 200 gr jonge kaas - geraspt
- 2 tl Kaneel
- 1/2 Knoflookpoeder
- 1/2 tl Peper
- 1/2 tl Nootmuskaat
- 5 el Olijfolie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Wel de rozijnen in warm water
- Snijd de aubergine in plakken van 5 mm
- Bak de schijfjes in een koekenpan in de olijfolie goudbruin en leg ze op een bord
- Bak vervolgens het gehakt rul
- Draai het vuur laag en voeg de feta kaas, gewelde rozijnen (zonder het water) en de kruiden toe
- Verwarm even mee en schep het gehaktmengsel dan in een ovenschaal
- Verdeel de aubergine plakken over het gehakt en strooi daar de geraspte kaas overheen
- Zet de schotel 20 minuten in de oven totdat de kaas lichtbruin en knapperig is
Print dit recept
Porties: 2
Heerlijk! En het ruikt ook zo lekker door de combinatie van kaneel en nootmuskaat. Ik maak het misschien nu iets te vaak.
Hahah, afwisseling is het belangrijkste in een gezond voedingspatroon ;-) Fijn dat je dit recept zo lekker vindt!
Ik ben het met Mandy Wang eens, de smaak van het kaneel was erg overheersend. Wij vonden het niet lekker. Het is verder een fantastische site en hebben genoten van de ovenschotels!
Deze ovenschotel heb ik dus vd week gemaakt. Moet zeggen dat dit helaas n zware teleurstelling is geweest. De kaneel die er bij gaat past niet bij t geheel. De smaak is helaas te overheersend waardoor je gewoon misselijk wordt van de geur en smaak. Niemand vond t bij mij aan tafel lekker, terwijl we echt van alle andere schotels heerlijk hebben genoten:)! Mijn complimenten voor deze fantastische site! Ik maak iedere week wel n gerecht uit jullie royale keuzenlijst
Zou je de feta ook voor geitenkaas kunnen vervangen of gewone kaas? Partner volgt het sc dieet en mag helaas geen feta kaas
Hoi Linda, zachte geitenkaas kan je wel proberen, ik denk dat het wel lekker zal smaken.
De rozijnen voeg je inderdaad samen met de feta en kruiden bij het gehakt. Je hoeft ze niet uit te knijpen, we hebben het erbij gezet in de bereidingswijze.
Wat doen we met de gewelde rozijnen? ik neem aan door de gehakt? Eerst uitknijpen? en dan er doorheen doen?