Gevulde courgette met gehakt en paprika
Erik stuurde dit recept in voor gevulde courgette. Het recept klonk erg lekker en het is ook erg lekker, bedankt Erik!
Courgette is ideaal om mee te wokken of te verwerken in een courgettesoep, maar courgette kan je ook perfect vullen met ingrediënten naar keuze. In dit koolhydraatarme courgette recept gebruiken we gehakt, champignons, paprika en oude geraspte kaas. Verder voegen we ui, sambal, peper en een sufje zout toe. Erik gaf nog een variatie tip: vervang het gehakt door dezelfde hoeveelheid tonijn. Dat gaan we ook eens uitproberen! Courgette is een erg gezonde groente, courgette bevat veel vezels, vitamine C, calcium en verder ook vitamine B1, B2, ijzer, magnesium en caroteen. Wist je dat je courgette ook rauw kunt eten? Wij hebben het nog nooit gedaan, maar we gaan het eens proberen. Je bent er dan in ieder geval zeker van dat er geen vitamines en mineralen verloren gaan!
Gevulde courgette met gehakt en paprika
Dit heb je nodig
- 2 Courgettes
- 300 gr Gehakt - rund
- 70 gr Champignons
- 1 Paprika
- 1 Ui
- 1 teen Knoflook
- 1 tl Sambal oelek
- 75 gr oude kaas - geraspt
- 1 snufje Peper
- 1 snufje Zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Was de courgettes, snij ze in de lengte doormidden
- Hol de courgettes voorzichtig uit met een lepel en stop het vruchtvlees in een schaal
- Snij de paprika en champignons in kleine blokjes
- Snij de ui en knoflook fijn
- Stop alle groenten in de schaal en voeg sambal, peper en zout toe, roer door elkaar
- Bak het gehakt rul en voeg vervolgens het groentemengsel toe, bak even mee
- Leg de courgettes naast elkaar in een ovenschaal en vul ze met het mengsel
- Strooi de geraspte kaas er overheen en zet voor 20 minuten in de oven
- Zet vervolgens nog 3 minuten de grillstand van je oven aan voor een knapperig korstje
Ik heb er wal walnoten besprenkelt met goede olijfolie en wat zeezout er opgedaan en ipv van oude kaas pardano.
Ik heb minder gehakt gebruikt en daar in plaats daarvan dungesneden prosciutto over gelegd en daarover heen pardano kaas.
Minimaal tijm en basilium door gehakt, want dit is anders te overheersend.
Heb alle ingrediënten in huis en ben het gaan maken. Zelf nog wat kerrie poeder, wat verse Tijm en rozemarijn toegevoegd.
Wat en lekker gerecht!
Bedankt
Leuk om te lezen!
Toevallig heb ik alles in huis en ga het recept letterlijk volgen.
Voeg wel wat verse thijm toe :),
Piece of cake!
Toevallig heb ik alles in huis en ga het recept letterlijk volgen.
Voeg wel wat verse thijm toe :),
Piece of cake!
Oei, ik zal moeten kiezen tussen sambal of thijm, in de eerste versie wordt het sambal…
Zeer gemakkelijk te volgen recept. Mijn vriend en ik eten geen champignons, dus die heb ik weggelaten en ik vond de vulling toch iets te droog en heb er een half doosje passata door gedaan. Het eindresultaat was zeer lekker! Wordt een vaste waarde in ons menu.
Vraagje. Hoeveel kcal. Bevat dit gerecht?
Ontzettend lekker! Met courgettes uit eigen moestuin :)
Morgen de courgettesoep maar eens proberen. Ben benieuwd.
De sambal vervangen door vers gehakte rozemarijn en tijm en dan geitenkaas ipv geraspte. Heerlijk!
Klinkt goed!
Is verrassend lekker. We eten het met aardappel knolselderij puree.
Ik heb de gehakt vervangen voor vegetarisch gehakt, de sambal door een halve rode peper en geitenkaas ipv geraspte kaas. Gebakken in een klein klontje roomboter en zonder kruiden.
Smaakte heerlijk!
Hey! Wij hebben het net gegeten. Was heerlijk. Al vonden we één hele theelepel pepwr wel erg veel… Prikte verschrikkelijk aan mijn tong! Heeft u er echt een hele theelepel ingedaan?
Ik heb het vanavond ook gemaakt en vond het lekker maar iets te pittig. Volgende keer gebruik ik witte in plaats van zwarte peper
Hoi Eva,
We hebben het recept zelf ook weer gemaakt, maar een hele theelepel is inderdaad wat veel! We hebben het recept aangepast naar 1 theelepel sambal en een snuf peper. Heerlijk!!
Groetjes, Jennifer
Oeps, ze staan hier in de oven met een eetlepel sambal…
vraagje kun je dit ook koud eten ??
Welk gehakt gebruiken jullie? Zuiver rundsgehakt? Of rund/varken gemengd?
Meestal runder-/varkensgehakt van de slager.
Vandaag 27 dec 2016 gemaakt. Heerlijk met krieltjes erbij. Thanks
Ik ga het zeker maken! Ook de pijnboom pitjes zijn denk ik een heerlijke varieatie en een dichte uitgeholde gourgette waar je plakjes van kan snijden lijkt me ook leuke tip! Jullie horen hoe hij smaakte!
En??? hoe smaakte hij ;-)
Op welke manier kan ik zo’n heerlijk recept printen ???
In het receptenkader vind je rechts oven een licht groene knop met “print” er op. Als je daar op klikt opent een nieuw venster met het recept als platte tekst.
heerlijk gegeten, ga ik vaker maken.
Al meerdere keren gemaakt, heerlijk recept!!
In plaats van sambal heb ik er een kleine rode peper in gedaan, ook heb ik er een stukje gember in gedaan. was heel erg lekker
Een goed en pittig recept, ook de combinatie met pijnboompitten is erg lekker!
Gisteren gemaakt, we hebben heerlijk gegeten. De kinderen vonden het ook heel lekker. Deze gaan we vaker maken.
Ik heb het met liefde gemaakt, en het was echt zo lekker, samen met mijn zoon alles opgegeten!!! Heerlijk…
Heerlijk gegeten.
Heb naar eigen inzicht nog pijnboompitjes toegevoegd.
Absoluut een aanrader voor een lekkere bite.
Hallo, deze maand lag ik een week in een ziekenhuis in Pula, in Kroatie, daar kreeg ik bij mn rijst n keer gevulde courchette, t was heeerlijk! De courchette was nog heel, en t binnenste was gevuld met n gehaktmengsel. Ik kon er zo plakjes afsnijden,verrukkelijk! Hij was dus niet door de midden open gesneden.
Dit ga ik vaker maken het was heerlijk.