Gezonde curry maken
Curry maken doen we graag. De geurige kruiden, gezonde groente en romige saus. We smullen ervan. Deze curry maken we met avocado, courgette, aubergine en garnaaltjes. Van de avocado zie je in dit recept niets terug maar hij speelt een belangrijke rol.
We gebruiken in dit gezonde curry recept de avocado om de curry saus te binden. De saus wordt hier mooi romig van en blijft daardoor goed om de groente zitten als je het opschept. Bij andere curry’s die we gemaakt hebben had je meestal aan het einde een bord met vocht/saus over. Op zich niet zo erg, maar wel zonde. Bij deze curry is dat niet het geval ;-) Onze recepten worden elke keer weer wat lekkerder. De avocado voegt naast zijn nuttige functie als bindmiddel ook een hele berg vitamines, mineralen, vetten, eiwitten en vezels toe.
Curry maken
Het maken van een curry is super makkelijk. De basis van de curry wordt gevormd door currypasta en kokosmelk. De currypasta kun je helemaal zelf maken, maar veel makkelijker is het gebruiken van een goede currypasta. Hier worden geen conserveermiddelen en smaakversterkers aan toegevoegd. Een currypasta bestaat uit voornamelijk gedroogde kruiden met een beetje tomatenpuree en olie. Voor dit recept hebben we gebruik gemaakt van de Tikka Masala kruidenpasta van Patak’s (verkrijgbaar in elke supermarkt). Als je het potje opent, ruik je direct de heerlijke en sterke kruidenlucht die het recept z’n echte curry smaak gaat geven. Naast de currypasta gebruiken we kokosmelk om saus van te maken en voegen we een geprakte rijpe avocado toe om de saus mooi te binden.
Dit recept is goed voor twee personen. We eten het het liefste zonder rijst. Zo krijg je per persoon veel groente binnen. Als je er rijst bij maakt kun je er met drie tot vier personen van eten. Maar dan krijg je per persoon minder groente binnen.
Nog even over de avocado. Zorg ervoor dat deze goed rijp is. De schil moet zacht zijn en meegeven als je deze indrukt. Je kunt beter een te rijpe avocado gebruiken en daar wat bruin geworden vruchtvlees van moeten wegsnijden dan een te harde gebruiken. Een harde avocado kun je niet prakken en lost niet op in de saus.
Gezonde curry maken
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 1 Aubergine
- 1 Courgette
- 1 Avocado
- 1 Ui
- 100 gr garnaaltjes - gekookt en gepeld
- 2 el Tikka Masala - van Patak's
- 400 ml Kokosmelk
- 1 el Kokosolie
Zo maak je het
- Snijd de aubergine in blokjes en bak deze op matig vuur 5 minuten in de kokosolie
- Snijd ondertussen de courgette in blokjes en snipper de ui
- Voeg de currypasta en de ui toe en bak dit 2 minuten
- Voeg de kokosmelk en de courgette toe, laat 5 minuten zachtjes pruttelen
- Snijd ondertussen de avocado rondom de pit doormidden, draai de helften van elkaar af, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil
- Doe de avocado in een schaaltje en prak deze met een vork tot een papje
- Voeg de avocado toe en roer door de curry totdat deze is opgelost
- Haal de pan van het vuur, roer de garnaaltjes er door en serveer direct
Heerlijk is deze curry!
Wij doen er meestal nog kip doorheen en soms handje ongezouten cashewnoten.
Gister voor het eerst een recept geprobeerd van deze site en het is de curry geworden. Bij de toko het grootste deel van de ingrediënten gehaald, waardoor de currypasta nogal pittig uitviel :).
De tip om de avocado te gebruiken om te binden was echt geweldig, daardoor werd het heerlijk romig en hechtte het aan de groente. Het was me iets te pittig (maar dat lag aan de pasta), het smaakte wel heerlijk!