Gezonde pita kip
Deze pita kip hoort thuis in het rijtje comfort food. Een lekkere hap voor een doordeweekse dag. Laat dit pita kip recept ook nog gezond zijn. Perfect!
Voedzame pitabroodjes kun je in de supermarkt kopen. Ga altijd voor de volkoren variant. Die van Souq kan ik aanraden.
Ik heb de biologische kip gemarineerd met olijfolie en Portugese kruiden van Euroma. Hier zit in: paprikapoeder, uienpoeder, oregano, knoflook, komijn, chili, venkelzaad, peterselie, anijszaad, cayennepeper en citroen. Zo’n zakje is super makkelijk (en fijn als er geen zout in zit!). Maar met een rijk gevulde kruidenkast kun je dit zelf ook maken. Dat ga ik sowieso doen als onze nieuwe keuken er staat!
Rode kool rauwkost maken
Rode kool kun je goed rauw eten en dat is nog super lekker ook! Het perfecte ingrediƫnt voor in een wrap, salade of in deze pita kip. Snijd een rode kool in vieren en gebruik een dunschiller om de rode kool te snijden. Het is heel eenvoudig!
TIP! Nog 2 recepten met volkoren pita
Pita kip gezond
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 250 gr kip - biologisch
- 1 el Portugese kruiden
- 2 snuf zeezout
- 2 el olijfolie
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 avocado
- 1 limoen
- 1 teen knoflook - gerookt
- 1 rode ui
- 6 takjes krulpeterselie
- 200 gr rode kool
- 2 handjes ijsbergsla
- 4 pitabroodjes - volkoren
Zo maak je het
- snijd de kip in blokjes en marineer in de olijfolie, Portugese kruiden en een snuf zeezout
- prak het vruchtvlees van de avocado in een schaaltje en meng met de Griekse yoghurt, een teen knoflook (haal door knoflookpers), een snuf zeezout en het sap van 1/2 limoen
- snijd de rode ui in halve ringen en snijd de peterselie grof
- snijd de rode kool met een dunschiller in dunne plakjes
- snijd de halve limoen in 4 partjes
- warm de pitabroodjes even op in een broodrooster en bak intussen de kip gaar en goudbruin in een pan
- vul de warme pitabroodjes met een beetje avocado mengsel, kipfilet, ijsbergsla, rode kool, rode ui, peterselie en een partje limoen