Groene asperges met spek
Een recept hoeft niet ingewikkeld te zijn om er prachtig uit te zien, dat bewijst dit recept van groene asperges met spek. Tenminste, wij vinden het er erg mooi uitzien.
En het is nog lekker ook! Asperges zijn een goede bron van vitamine C, kalium, calcium en fosfor. Samen met de tomaat vormt dit asperge recept een flinke bron van goede voedingsstoffen. Het ontbijtspek maakt het recept helemaal af. Het vet uit het spek zorgt voor veel verzadiging en een heerlijke smaak. Wij hebben dit recept met asperge en spek in de oven bereid maar je kan het ook op de BBQ maken natuurlijk ;).
Groene asperges met spek
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 500 gr Asperges
- 250 gr Ontbijtspek
- 2 Tomaten
- Peper - vers gemalen
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Plaats een aspergepan op het vuur (je kan ook een koekenpan vullen met water)
- Was de asperges en snij een stukje van de onderkant af
- Kook ze in 6 minuten beetgaar
- Beleg twee borden met grote plakken tomaat
- Haal na 6 minuten koken de asperges uit de pan en wikkel ze in het ontbijtspek, per 3 - 4 asperges 3 - 4 plakjes ontbijtspek
- Plaats de rolletjes in een ovenschaal in de oven voor 10 minuten
- Leg de rolletjes op de plakken tomaat en bestrooi met vers gemalen peper
Print dit recept
Porties: 2