Groente spaghetti met pesto
Groente spaghetti met pasta van courgette! We hadden hem al een tijdje liggen: de spirelli. Een soort grote puntenslijper waarmee je groente ‘slijpt’ in lange slierten. Een perfecte en simpele manier om groente spaghetti te maken! En dat kan met best veel groente: wortel, courgette, komkommer, etc. Dit is onze eerste groente spaghetti: van courgette. Een super simpel en snel recept. Er zullen er nog veel meer volgen!
We hebben de spaghetti dus gemaakt van courgette. Courgette kun je rauw eten, daarom blancheren we de slierten super kort, zodat ze wel warm worden maar nog een beetje knapperig blijven. Voor dit super simpele groente spaghetti recept voegen we groene pesto toe. Die maak je het liefst zelf, het recept vind je hier. Verder gebruiken we rode ui, een teentje knoflook, zongedroogde tomaatjes en peper en zout. Als avondmaaltijd kun je nog wel overwegen om er een stukje vis of vlees bij te serveren. Maar kun je een lichte maaltijd wel gebruiken, omdat je snel naar de training moet bijvoorbeeld, dan is dit recept perfect en kun je na de training nog een schaaltje magere kwark eten. Eventueel met granaatappelpitjes, zoals in dit recept. Heb jij nog andere leuke groentes in gedachten om pasta van te maken? Reageer onder dit recept en dan gaan we er een lekker recept mee bedenken.
Dit groente spaghetti recept is vegetarisch, glutenvrij en koolhydraatarm.
Groente spaghetti met pesto
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 5 el Groene pesto
- 2 Courgettes
- 1 Rode ui
- 1 teen Knoflook
- 1 tl Kokosvet
- 10 Zongedroogde tomaatjes
- 15 Groene olijven
- Peper en zout - naar smaak
- Parmezaanse kaas - naar smaak
Zo maak je het
- Vul de waterkoker met water en zet aan
- Was de courgette, snijd het kapje weg en draai er met de spirelli spaghetti van
- Snipper de ui en bak met een beetje kokosvet (roomboter kan ook) ongeveer 5 minuten, voeg de laatste minuut de knoflook toe (met een knoflookpers)
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en de olijven in plakjes
- Blancheer de groente spaghetti 1 minuut in een pan met het hete water op hoog vuur
- Giet de groente spaghetti af en meng met de tomaatjes, olijven, ui en knoflook en groene pesto
- Voeg naar smaak een beetje peper en eventueel zout toe
- Rasp de Parmezaanse kaas er overheen
Leuk nieuw speeltje:-)
Super lekker en snel recept. Daar hou ik van!
en……..een paar noten doen het er goed bij.
Thanks
Je kan de courgette ook besprenkeld met olijfolie en p&z in een ovenschotel 15′ op 180° in de oven zetten. Lekkerder dan in water.
Echt een aanrader! Wij hebben er spekjes bijgedaan. En als spirelli hebben wij de Veggie Magic gebruikt :)
De Spirelli vanavond voor het eerst geprobeerd met dit recept. Handig apparaatje, ik hoop echt op meer recepten waarbij de spirelli gebruikt wordt.
De groentespaghetti met pesto was heerlijk.
Toen het gerecht klaar was, maar de vis nog niet, heb ik de courgette in de oven gezet met plakjes mozzarella erop.
Heerlijk gerecht!
Ik vond het echt super lekker, heb de link gelijk door gestuurd naar vriendinnen.
Ik voegde er gerookte zalm snippers aan toe, en heb lekker zelf de pest gemaakt.
Bedankt!
Leuk om te lezen! Wij vonden het ook erg lekker. Goed idee van de gerookte zalm. Gaan we ook een keer proberen.
Leuk dat je de spirelli gebruikt, die heb ik ook sinds kort. Misschien leuk voor de volgers die het nog niet kennen om een foto te plaatsen van het apparaatje en ook een foto van het moment dat je sliertjes maakt?