Healthy tortilla’s gevuld met gehakt
Hoi heerlijke healthy tortilla’s! Ik heb voor het eerst zelf tortilla’s gemaakt, van ei, kruidenroomkaas en wat cayennepeper en zeezout. Ze zijn super geslaagd en héérlijk. Maar ook healthy, want eieren zijn super voedzaam. Ze bevatten een scala aan vitamines, mineralen en eiwitten.
Maar met alleen healthy tortilla’s staat er nog geen complete maaltijd op tafel. Je kunt ze natuurlijk vullen met van alles, wij hebben ze gevuld met biologisch gehakt, crispy mais, tomaten, rucola en rode ui. Ook hebben we er een fris sausje bij gemaakt: Griekse yoghurt met limoensap. En om het af te maken: wat verse koriander. Zo heb je met deze healthy tortilla’s niet alleen een heerlijke maaltijd op tafel, maar zorg je ook nog goed voor je lichaam.
Dit recept is goed voor 6 kleine tortilla’s en genoeg voor ongeveer 3 personen als avondmaaltijd.
Wat zijn tortilla’s eigenlijk?
Tortilla’s dus. Maar wat zijn tortilla’s nu precies en heb ik wel tortilla’s gemaakt, of gewoon een dunne omelet gebakken?
Je hebt de Mexicaanse tortilla, een dunne pannenkoek gemaakt van tarwemeel of maismeel. Het zijn de tortilla’s die je ook in de supermarkt ziet liggen en die je kunt vullen, ofwel wrappen. Wraps zijn dus eigenlijk ook tortilla’s.
Maar je hebt ook de Spaanse tortilla. De Spaanse tortilla is gemaakt van ei, aardappels en olijfolie. Het is een hele dikke omelet, waar je van alles aan kunt toevoegen. Eigenlijk is het net een quiche.
De Mexicaanse en Spaanse tortilla hebben helemaal niks met elkaar te maken. Maar onze healthy tortilla is wel een kruising van die twee: een dunne pannenkoek gemaakt van ei! Hihi
Waar vul jij deze healthy tortilla’s mee?
Wij hebben deze healthy tortilla’s van ei en kruidenroomkaas gevuld met gehakt en nog meer lekkers, maar er zijn tal van variaties mogelijk. Zo zou je ze ook kunnen vullen met gewokte groenten en stukjes kip. Een pittig sausje is daar vast ook lekker bij. Waar vul jij je tortilla’s mee?
Healthy tortilla's gevuld met gehakt
Dit heb je nodig
- 4 Eieren
- 100 gr Kruidenroomkaas
- 1/4 tl Cayennepoeder
- 1 snuf Zeezout
- Roomboter - om in te bakken
- 1/2 Rode ui
- 3 Trostomaten
- 300 gr Rundergehakt
- 150 gr Mais
- Peper - naar smaak
- 2 handjes Rucola
- 6 el Griekse yoghurt
- 1 limoen - voor het sap
- 3 takjes Koriander - vers
Zo maak je het
- Meng de ingrediënten voor de tortilla's in een keukenmachine
- Bak 6 kleine tortilla's met het mengsel met een klein beetje roomboter aan beide kanten lichtbruin, draai voorzichtig om met een flexibele spatel
- Snipper ondertussen de rode ui, snijd de trostomaten in blokjes
- Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje, knijp de limoen erboven uit en klopt het sap door de yoghurt
- Rul het gehakt en verwijder het vet
- Schep de ui, tomaten en mais door het gehaktmengsel en voeg naar smaak peper toe en eventueel een beetje zout
- Leg in elke tortilla een beetje rucola, schep er wat van het gehaktmengsel in en maak af met een lepel saus en wat blaadjes koriander
Weet je ook hoeveel koolhydraten er in zitten?
Dit is bij ons thuis inmiddels een topper. Best een kritisch publiek. Geen spijt van het kopen van het boek waar dit recept uit komt. Inmiddels al heel veel uit het boekje gekookt.
Ben nu wat printjes aan het maken, zodat ik een eigen weekmenu kan samenstellen en dan voor de hele week een ingrediëntenlijst.
Jammer alleen dat de printjes geen plaatje hebben van het recept. Bij een plaatje zie je meteen. Oh ja dat is dat recept.
Hoi Paula,
Wat leuk om te horen! Ik zal dat van de afbeelding op ons to-do lijstje zetten. Bedankt voor de tip.
Liefs, Jennifer
heerlijk recept, zeker als je behalve koolhydraat arm ook nog glutenvrij en FODMAP moet koken. Aanpassingen zijn heel makkelijk te doen. je zet snel een heerlijke maaltijd voor iedereen op tafel.
Vanavond dit recept gegeten maar dan met kip. Gezien wij geen kruidenroomkaas hadden heb ik kaasroom gebruikt en er zelf pizzakruiden aan toegevoegd. De eerste twee tortilla’s mislukte helaas. Ik heb uiteindelijk cocos olie gebruikt en toen lukte het wel. Het smaakte heerlijk en onze zoontje (3 jaar) smulde heerlijk mee op de rucola na. Zeker voor herhaling vatbaar!
Leuk om te lezen! En fijn dat het gesmaakt heeft :-)
Erg lekker recept, heb het zelf gemaakt met wat andere groenten maar wel dezelfde saus.
Voor herhaling vatbaar!
Erg lekker! de tortillas doen mij zelf een beetje denken aan een simpele omelet. en was dus ook bang dat het heel raar zou smaken, de combinatie leek mij vreemd. maar het was echt overheerlijk! zeker een gerecht om vaker te maken. wel vind ik de saus erg veel en dan had ik al kleine schepjes gebruikt.. voortaan de saus halveren. verder top!
Fijn dat het gesmaakt heeft ;-)
Vandaag de healthy tortilla’s gemaakt, niet met gehakt maar met een restje stoofvlees van gisteren.
Ik maakte de fout om de Griekse yoghurt direct in de tortilla’s te doen, zodat ik alles niet nog even kon verwarmen. Maar ik vond het heerlijk, echt een aanrader en niet moeilijk!
Welke kruidenroomkaas bedoel je , vind dat wel fijn om te weten.
Alvast bedankt.
Lisette
Hoi Lisette, we hebben daar Boursin voor gebruikt. Die met kruiden dacht ik.