Hoi heerlijke healthy tortilla’s! Ik heb voor het eerst zelf tortilla’s gemaakt, van ei, kruidenroomkaas en wat cayennepeper en zeezout. Ze zijn super geslaagd en héérlijk. Maar ook healthy, want eieren zijn super voedzaam. Ze bevatten een scala aan vitamines, mineralen en eiwitten. 

Maar met alleen healthy tortilla’s staat er nog geen complete maaltijd op tafel. Je kunt ze natuurlijk vullen met van alles, wij hebben ze gevuld met biologisch gehakt, crispy mais, tomaten, rucola en rode ui. Ook hebben we er een fris sausje bij gemaakt: Griekse yoghurt met limoensap. En om het af te maken: wat verse koriander. Zo heb je met deze healthy tortilla’s niet alleen een heerlijke maaltijd op tafel, maar zorg je ook nog goed voor je lichaam.

Dit recept is goed voor 6 kleine tortilla’s en genoeg voor ongeveer 3 personen als avondmaaltijd.

Wat zijn tortilla’s eigenlijk?

Tortilla’s dus. Maar wat zijn tortilla’s nu precies en heb ik wel tortilla’s gemaakt, of gewoon een dunne omelet gebakken?

Je hebt de Mexicaanse tortilla, een dunne pannenkoek gemaakt van tarwemeel of maismeel. Het zijn de tortilla’s die je ook in de supermarkt ziet liggen en die je kunt vullen, ofwel wrappen. Wraps zijn dus eigenlijk ook tortilla’s.

Maar je hebt ook de Spaanse tortilla. De Spaanse tortilla is gemaakt van ei, aardappels en olijfolie. Het is een hele dikke omelet, waar je van alles aan kunt toevoegen. Eigenlijk is het net een quiche.

De Mexicaanse en Spaanse tortilla hebben helemaal niks met elkaar te maken. Maar onze healthy tortilla is wel een kruising van die twee: een dunne pannenkoek gemaakt van ei! Hihi

Waar vul jij deze healthy tortilla’s mee?

Wij hebben deze healthy tortilla’s van ei en kruidenroomkaas gevuld met gehakt en nog meer lekkers, maar er zijn tal van variaties mogelijk. Zo zou je ze ook kunnen vullen met gewokte groenten en stukjes kip. Een pittig sausje is daar vast ook lekker bij. Waar vul jij je tortilla’s mee?

Healthy tortilla's gevuld met gehakt

Healthy tortilla's gemaakt van ei en kruidenroomkaas
20 min
20 min
40 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

Voor de tortilla's
  • 4 Eieren
  • 100 gr Kruidenroomkaas
  • 1/4 tl Cayennepoeder
  • 1 snuf Zeezout
  • Roomboter - om in te bakken
Voor de vulling
  • 1/2 Rode ui
  • 3 Trostomaten
  • 300 gr Rundergehakt
  • 150 gr Mais
  • Peper - naar smaak
  • 2 handjes Rucola
Voor de saus
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 1 limoen - voor het sap
  • 3 takjes Koriander - vers

Zo maak je het

  • Meng de ingrediënten voor de tortilla's in een keukenmachine
  • Bak 6 kleine tortilla's met het mengsel met een klein beetje roomboter aan beide kanten lichtbruin, draai voorzichtig om met een flexibele spatel
  • Snipper ondertussen de rode ui, snijd de trostomaten in blokjes
  • Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje, knijp de limoen erboven uit en klopt het sap door de yoghurt
  • Rul het gehakt en verwijder het vet
  • Schep de ui, tomaten en mais door het gehaktmengsel en voeg naar smaak peper toe en eventueel een beetje zout
  • Leg in elke tortilla een beetje rucola, schep er wat van het gehaktmengsel in en maak af met een lepel saus en wat blaadjes koriander

Tip

Leg de tortilla's dicht tegen elkaar aan zodat ze niet openvallen, of houd ze dicht met een prikker
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Porties: 6
Door: Jennifer