Dit recept voor kabeljauw curry uit de oven is echt erg lekker, gezond en super easy om te maken. Zo is gezond doen in het nieuwe jaar a peace of cake. Uh… peace of fish!

Ik had trek in groene asperges, maar die zijn helemaal niet in het seizoen en ik wilde geen asperges kopen die van de andere kant van de wereld hierheen zijn verhuisd. Dus liep ik naar het vriesvak en wat vond ik daar: Hollandse asperges, zo van het land direct ingevroren! En het mooie is: je kunt ze bevroren in de ovenschaal doen er ze komen er gaar en knapperig uit! Ook de kabeljauw (haal ‘m bij de visboer!) gaat rauw de oven in en komt er heerlijk mals en gaar uit.

Sauna in je mond

Zo’n 1,5 jaar geleden maakte ik in MaleisiĆ« kennis met een groen blaadje, dat ik lang heb omschreven als ‘sauna in je mond’. Wat vond ik dat lekker! Je kon ze niet opeten, maar de smaak die het een soep of curry geeft: verrukkelijk. Inmiddels weet ik dat die groene blaadjes onder de naam limoen- of citroenblad door het leven gaan. En in de toko en soms zelfs in de supermarkt, zijn die gewoon te koop. Alleen niet altijd vers. Ik vond de gedroogde variant van citroenblad in de Turkse supermarkt en die doet het perfect in deze kabeljauw curry.

Tomaatjes beschermen je huid

Dit recept wordt naast de combinatie van vis, groene asperges, verse gember en verse kruiden als koriander en peterselie, nog wat gezonder door de biologische tomaatjes. Want tomaatjes worden nog gezonder als je ze verwarmd. Door het verwarmen van tomaten, kan de stof lycopeen die van nature aanwezig is in tomaten, beter worden opgenomen door je lichaam. Het anti-oxidant lycopeen beschermt de huid tegen uv-straling (handig voor als je op wintersport veel zon ziet ;-)). Daarnaast zijn tomaten rijk aan vitamine C, bĆØtacaroteen en bevatten ze kalium, vitamine B6, foliumzuur, calcium en fosfor. Wist je dat ons lichaam van bĆØtacaroteen vitamine A maakt. BĆØtacaroteen is een carotenoĆÆde en kan naar behoefte worden gebruikt om vitamine A van te maken.Ā 

 

Kabeljauw curry uit de oven

Een supersimpele, gezonde en lekkere curry uit de oven met kabeljauw
10 min
30 min
40 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 el Currypasta - Patax madras
  • 1 teen Knoflook
  • 15 gr gember - vers
  • 400 gr Kokosmelk
  • 8 gr peterselie - vers
  • 6 gr koriander - vers
  • 400 gr Kabeljauwfilet
  • 180 gr tomaatjes
  • 200 gr Groene asperge
  • 6 blaadjes Citroenblad

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schil de verse gember en snijd fijn, pel de knoflook en snijd fijn
  • Doe de gember en knoflook in een schaal en meng met de currypasta en kokosmelk
  • Snijd de kabeljauwfilet in grove stukken en leg in een ovenschaal
  • Snijd de kontjes van de asperges (alleen bij verse asperges nodig), snijd ze doormidden en leg in de ovenschaal
  • Leg ook de tomaatjes erbij
  • Giet het kokosmelkmengsel er overheen
  • Snijd de peterselie en koriander grof en voeg toe
  • Voeg ook de citroenblaadjes toe en plaats de curry 30 minuten in de oven, totdat de kabeljauw gaar is, de asperges knapperig en de tomaatjes zacht
  • Verwijder de citroenblaadjes en geniet van deze curry uit de oven!

Tip

Heb je grote asperges, snijd ze ook in de lengte doormidden
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Porties: 2
Door: Jennifer