Kip met broccoli en cashewnoten
Dit easy peasy receptje zet je snel op tafel. Een goede 400 gram broccoli, kipfilet en noten zorgen voor een breed scala aan vitamines en mineralen. Gezond koken is makkelijk en hoeft niet veel tijd in beslag te nemen.
Lekker voor doordeweeks als je weinig tijd hebt. Voor dit recept heb je slechts 1 pan nodig. Zelfs de vaat is snel weer opgeruimd :-)
Broccoli is gezond
Wist je dat broccoli familie is van de bloemkool? De vorm lijkt er enigszins op maar de kleur, geur, smaak en textuur zijn totaal anders. Toch behoren ze tot hetzelfde ras: brassica oleracea. Brassica staat voor de kruisbloemenfamilie en oleracea voor het kool geslacht. Waar de naam broccoli vandaan komt heb ik niet kunnen achterhalen. Iemand een idee?
Broccoli is rijk aan een grote hoeveelheid belangrijke voedingsstoffen. Het bevat enorme hoeveelheden vitamine C. (Dit gerecht bevat trouwens helemaal veel vitamine C, want rode paprika bevat van alle groenten het meeste.) Vitamine C is een antioxidant en voorkomt celschade door vrije radicalen te neutraliseren. Vitamine C speelt een rol bij ruim 800 (!) biochemische reacties in ons lichaam. Het versterkt onder andere de opname van ijzer in de dunne darm. Het is essentieel bij de opbouw van collageen. Collageen is een belangrijke bouwstof van het lichaam. Vitamine C is nodig om energie vrij te maken en vitamine C is nodig voor het aanmaken van een aantal hormonen.
Wie dagelijks minimaal 250 gram groente eet en twee stuks fruit, krijgt voldoende vitamine C binnen.
Nog een laatste ‘wist je dat je’: wist je dat de vitamine C uit broccoli beter door het lichaam wordt opgenomen als de broccoli verwarmd is? Vitamine C uit rauwe broccoli wordt voor 20% minder goed opgenomen.
Kip met broccoli en cashewnoten
Dit heb je nodig
- 400 gr Broccoli
- 250 gr Kipfilet
- 1 Rode paprika
- 1 stengel Bosui
- 50 gr Cashewnoten
- 10 gr Sesamzaadjes
- 2 el Olijfolie
- Roomboter
Zo maak je het
- Snijd de kip in blokjes, en bak bijna gaar in een klontje roomboter
- Snijd ondertussen de broccoli en de paprika
- Bak de broccoli 5 tot 10 minuten mee (afhankelijk van hoe gaar je het lekker vindt)
- Voeg de paprika toe
- Snijd de bosui in plakjes en voeg toe, schep door elkaar en haal van het vuur
- Voeg de cashewnoten, de olijfolie en de sesamzaadjes toe
- Schep door elkaar en breng op smaak met zout en peper
Beetje saai & smaakloos.Om de smaak op te leuken heb ik er 1 teentje knoflook, verse gember, citroengras, kleine genipperde ui toegevoegd. En wat geheime aziatische kruiden. Alles vers uieraa rd.
Recept aangevuld met courgette en champignon. Was bijzonder smakelijk!!