Kip mango curry met broccoli en cashewnoten
Ik word een steeds grotere fan van de Indiase keuken. Curry’s maken het mogelijk om op een smakelijke manier veel groente te verwerken in een gerecht. En dat is wat wij graag doen. Zo veel mogelijk groente eten. En laten zien dat groente lekker is. In deze heerlijke curry combineren we mango met kokosmelk, kip, broccoli en cashewnoten. Kan het nog lekkerder?
Om dit recept te bereiden heb je slechts Ć©Ć©n pan nodig en maar 20 minuten kostbare tijd. Kostbaar is de tijd zeker. Onze drukke levens gevuld met sociale activiteiten, werk, familie, sport en misschien wel kinderen, laat niet altijd ruimte over om lang in de keuken te staan. Ik hoor om mij heen vaak dat er bij weinig tijd naar een snelle hap gegrepen wordt. Een kant-en-klaar maaltijd uit de supermarkt of een van de vele bestelmogelijkheden. Maaltijden die over het algemeen te weinig voedingsstoffen bevatten. Zeker in een druk en soms stressvol leven is het van groot belang om te zorgen voor voldoende voedingsstoffen.
Hoe drukker je het hebt, des te belangrijker voldoende voedingsstoffen zijn om je lichaam gezond en weerbaar te houden. Het tegenovergestelde gebeurt helaas vaker. In tijden van extra drukte nemen mensen minder tijd voor het bereiden van een gezonde maaltijd. Het gevolg is dat je de stress minder goed aankunt. Een neerwaartse spiraal ligt op de loer. Probeer altijd, hoe druk je het ook hebt, het belang van gezonde voeding in te zien en neem de tijd voor het bereiden van een maaltijd die je lichaam voorziet van alle goede stoffen die het nodig heeft.
Kip mango curry met broccoli en cashewnoten
Dit heb je nodig
- 400 gr Kipfilet
- 2 el Olie
- 400 ml Kokosmelk
- 20 gr Gember
- 2 tenen Knoflook
- 1 Mango
- 500 gr Broccoli
- 40 gr Cashewnoten - ongezouten
Zo maak je het
- Snijd de kipfilet in blokjes en bak in een ruime pan aan op matig vuur in een beetje olie
- Snipper ondertussen de knoflook en snijd de gember fijn
- Voeg de kokosmelk, de knoflook en de gember toe aan de kip en laat de kip verder garen
- Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes
- Snijd de broccoli in roosjes
- Voeg de mango en broccoli toe zodra de kip gaar is en bak 4-8 minuten mee op laag vuur (afhankelijk van hoe knapperig je de broccoli wilt hebben)
- Serveer met een handje ongezouten cashewnoten
Kan ik de mango weglaten ?en wat voor curry kruiden hebben jullie gebruikt
Ik heb er wat curry kruiden en wat zout bij gedaan. Heerlijk geworden!
Klinkt goed!
Vanavond gemaakt met rode curry pasta i.p.v. gember. Was heel lekker! Het pittige van de pasta past goed bij de mango
Heerlijk recept. De mango is bijna helemaal opgegaan in de cocosmelk. De broccoli meegebakken, dit duurde lang omdat het lang hard bleef. Voor herhaling vatbaar en dan zal ik de broccoli vtv eerst even stomen in de magnetron en de mango later toevoegen om te bekijken wat dat doet met de smaak. Ook zou ik dan iets minder gember toevoegen i.v.m. de kinderen die mee-eten.
Ik heb het wat aangepast: kookroom ipv kokosmelk omdat de kinderen geen kokosmelk lusten. Iets minder gember ook. En de mango niet mee gekookt. Was lekker, maar wel wat flauw. Ik denk dat ik de volgende keer nog currykruiden ga toevoegen…
Ik heb dit gerecht zojuist gemaakt en gegeten. Maar dit recept klopt helaas niet; eerst kokosmelk toevoegen en dan nog broccoli bakken? De gember en knoflook tegelijk met de kokosmelk? Uberhaupt mango meebakken? Huh. Verder mis ik veel in de smaak….beetje liflaffig en erg flauw. Niet voor herhaling vatbaar helaas.
Ik heb alles in huis om het te bereiden maar vraag me wel af of er nog rijst o.i.d. Bij moet
Vandaag meteen gemaakt – super lekker, aanrader!!