Kip met paprika, courgette en cashewnoten
Lekker en gezond koken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dit is een lekker simpel kip recept: Kip met paprika, courgette en cashewnoten.
Verder voegen we een schep Griekse yoghurt en wat kruiden toe. Even wokken in olijfolie en klaar is je maaltijd! Dit recept voor kip met paprika is gevuld met een flinke hoeveelheid goede voedingsstoffen. Kip met paprika is een veel gebruikte combinatie. Wij geven er net even een andere draai aan.
Kip met paprika, courgette en cashewnoten
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 100 gr Kastanje champignons
- 1 Rode paprika
- 1/2 Courgette
- 50 gr Haricots verts
- 200 gr Kipfilet
- 100 gr Ongezouten cashewnoten
- 1 Spaanse peper
- 2 tenen Knoflook
- 2 el Olijfolie
- 1 el Peterselie - vers
- Peper - naar smaak
- 2 el Griekse yoghurt
Zo maak je het
- Snij de kipfilet in blokjes
- Dop de haricots verts en snij de champignons in plakjes
- Was de paprika en de courgette, snij in blokjes
- Snij de Spaanse peper doormidden, verwijder pitjes en snij klein
- Wok de kipfilet in 3 minuten op hoog vuur met olijfolie, wat peper, de peterselie, Spaanse peper en uitgeperste knoflook
- Voeg de gesneden groente toe en wok nog eens 3 minuten, zodat de groenten nog knapperig zijn
- Wok als laatste de cashewnoten kort mee
- Verdeel over twee borden, schep de Griekse yoghurt erop en strooi nog wat peterselie
Tip
Wist je dat: rode en gele paprika's veel meer vitamine C en caroteen bevatten dan groene paprika's. Je kunt dus beter kiezen voor een gele of rode paprika. Daarnaast zijn ze ook zoeter van smaak.
Print dit recept
Porties: 2
Ter aanvulling: groene paprika is eigenlijk nog niet rijpe paprika. Als hij langer aan de plant zit, wordt hij ook rood. PRobeer maar uit. Zaai een paar zaadjes, beetje zorg en geduld, en je krijgt gratis heerlijke paprika’s!
Een paprikaplant! Dat klinkt leuk :-). We hebben sinds kort een tuin en hebben al twee avocado pitten geplant, maar het duurt zo’n drie jaar voor daar avocado’s aan groeien. Met paprika’s gaat het vast wat sneller? ;-)
Paprika gaat supersnel en is heel makkelijk. Zaadjes even een dag laten drogen, in de grond, en misschien, als de zon mee wil werken, heb je deze zomer/herfst nog oogst! Plantjes even binnenhouden tot ze buiten kunnen overleven. Succes!