Kip met paprika en sinaasappel
Dit recept voor kip met paprika en sinaasappel is lekker zomers. De sinaasappel en kokosmelk geven dit gerecht wat zoets, de Spaanse peper zorgt voor pit.
Dit kip met paprika recept bevat veel vitamine C; Zowel paprika’s als sinaasappels zijn een goede bron van vitamine C. Daarnaast bevat paprika veel mineralen zoals kalium, calcium, fosfor en magnesium. Sinaasappels zitten boordevol vezels en bevatten ook eiwit, kalk en ijzer. We maken regelmatig recepten met paprika en eten ze zowel rauw als verwarmd. De gele en rode paprika vinden we het lekkerst, die zijn veel zoeter van smaak dan de groene paprika. De groene paprika smaakt een beetje bitter en dat komt doordat ie nog niet rijp is. Maar je kan ze gewoon eten hoor ;-). Wist je trouwens dat ze paprika’s in het Engels peppers noemen?
Paprika poeder is ook al zo bijzonder, er staan plaatjes op van onze paprika, maar het smaakt helemaal niet zo zoet als onze paprika. Paprika poeder wordt gemaakt van puntige paprika’s, familie van de Spaanse peper, maar een ander ras en minder pittig. En deze paprika noemen ze in het Engels dan ook weer peppers. Lekker verwarrend! Nu maar genieten van deze lekkere kip met paprika en sinaasappel.
Kip met paprika en sinaasappel
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 250 gr Kipfilet
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 Sinaasappels
- 1 Spaanse peper
- 200 ml Kokosmelk
- 2 el Olijfolie
- 1 el Ketjap
- 1 tl Knoflookpoeder
- 1 tl Peper
- 1 snufje Zout
Zo maak je het
- Snij de kipfilet in blokjes
- Meng de ingrediënten voor de marinade en leg de kipfilet erin
- Snij de paprika in dunne reepjes, verwijder de zaadlijsten
- Snij de Spaanse peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij vervolgens klein
- Schil de sinaasappels met een mes en snij in plakjes
- Zet een wokpan op hoog vuur en wok de kipfilet gaar in ongeveer 5 minuten
- Voeg de paprika en Spaanse peper toe en wok ongeveer 2 minuten mee
- Trek de sinaasappelpartjes een beetje uit elkaar en verwijder pitjes en witte stukjes, doe de sinaasappelpartjes in de pan
- Schenk de kokosmelk erbij en zet op laag vuur, laat 5 minuten pruttelen
- Serveer in diepe borden, schep overgebleven vocht over het gerecht