kipvingers met vijgencompote
Kipvingers met vijgencompote. Van alleen de naam krijgen we al trek. Dit is een erg makkelijk en gezond recept. De vijgencompote wordt gemaakt van verse gezonde vijgen. Vijgen bevatten veel vitamines, mineralen en vezels.
De kipvingers zijn leuk en makkelijk om te maken. Even in de oven en ze zijn klaar. Samen met de rucola krijg je een zeer smakelijke maaltijd. Wij hebben dit als avondmaaltijd gegeten met twee personen. Maar als je de porties halveert kunnen de kipvingers met vijgencompote ook door als bijgerecht. De afgelopen periode hebben we meerdere recepten gemaakt met verse vijgen. Vijgen komen van oorsprong uit Jordaniƫ waar ze 11.000 jaar geleden al verbouwd werden. Tegenwoordig komen verse vijgen uit Turkije. Omdat vijgen drie tot vier keer per jaar geoogst kunnen worden zijn ze vrijwel het gehele jaar door te verkrijgen bij de groenteboer.
kipvingers met vijgencompote
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 4 vijgen - vers
- 500 gr Kipfilet
- 75 gr Rucola
- 8 plakjes Ontbijtspek
- 1 el Gedroogde dragon
- Peper
- 1 scheutje Olijfolie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snij de kipfilet in repen zo dik als je vinger
- Wikkel de kipfilet in de ontbijtspek en leg in een kleine ovenschaal
- Plaats in de oven voor 20 minuten
- Was de rucola en verdeel over twee borden
- Was de vijgen en snij de topjes weg
- Hak ze met een groot mes zo fijn mogelijk, er ontstaat een mooie massa
- Meng in een schaaltje de peper en dragon erdoor
- Leg de kipvingers zodra ze klaar zijn op de rucola
- Serveer met een schep verse vijgencompote en een scheutje olijfolie