Dit recept voor knolselderijsoep bevat naast een hele knolselderij ook champignons en prei. Het is een volle en vrij dikke soep vol groenten en barst van de vitamines en mineralen!

De knolselderij heeft een specifieke, kruidige geur en smaak en is ook een van de standaard ingrediënten voor erwtensoep. De smaak wordt na koken wat milder. De knolselderij is de knol van selderij. De groene stelen van selderij groeien dus uit de knolselderij. Knolselderij is het hele jaar verkrijgbaar in Nederland, maar zien we toch vaker in de herfst en winter in de supermarkt verschijnen. Het is echt een typisch winterse groente. Zorg er altijd voor dat je de knolselderij goed wast, er kan nog wat aarde aanzitten. Knolselderij bevat naast een rijtje vitamines en mineralen veel antioxidanten. Ook bevat knolselderij veel vezels. Het is dus bij uitstek een zeer gezonde groente. Wij hebben de knolselderij een tijdje terug ontdekt toen we voor het eerst zelf verse erwtensoep maakten. Dat recept zullen we ook binnenkort maken want het is super simpel en zo veel lekkerder dan uit een pot of blik! Nog een voordeel: je kan zelf bepalen hoe dik of dun je de soep maakt. Deze knoldelderijsoep is vrij dik zoals je op de foto kan zien en wij vinden dat erg lekker. Wil je dunnere soep, voeg dan wat meer water toe aan dit recept. Dit knolselderij recept is goed voor ruim 3 porties. Wij hebben er met zijn tweeen van gegeten en het restje bewaard voor aanvulling op een lunch voor de week erna. Je kan de soep makkelijk in een bakje invriezen en later opwarmen.

Knolselderijsoep

10 min
25 min
35 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Knolselderij
  • 125 gr Champignons
  • 1 Prei
  • 2 Uien
  • 1 teen Knoflook
  • 1 tl Peper
  • 1/2 tl Nootmuskaat
  • 1 snufje Zout
  • 6 plakjes Ontbijtspek - 2 per persoon
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 1 klontje Roomboter

Zo maak je het

  • Schil de knolselderij en snij in blokjes
  • Was de prei en snij in ringen, snij de champignons in plakjes
  • Vul de waterkoker met 1 liter water en zet aan
  • Snij de ui in ringen en de knoflook fijn
  • Fruit de ui en knoflook in een soeppan met een klontje roomboter ongeveer 5 minuten
  • Haal de blaadjes rozemarijn van het takje en snij fijn
  • Voeg de knolselderij, champignons, prei en rozemarijn toe in de soeppan en bak even mee
  • Voeg het hete water toe en kook 10 minuten, voeg peper, nootmuskaat en een snufje zout toe
  • Bak ondertussen de plakken spek knapperig en rasp de kaas (tenzij je een zakje geraspte kaas hebt gekocht)
  • Haal de soep na 10 minuten koken van het vuur en pureer met een staafmixer
  • Serveer de soep met de plakken spek en de Parmezaanse kaas

Tip

Maak 2 x zoveel knolselderijsoep en vries een paar porties in voor naar je werk of voor een luie zondagavond!
Print dit recept
Recept: Soep
Keuken: Hollands
Porties: 3
Door: Jennifer