Ovenschotel met gehakt en rode biet
Het voordeel van een ovenschotel? Als de schotel in de oven staat heb je tijd over! Zo is de keuken al opgeruimd voordat je aan tafel schuift, of heb je tijd om even te relaxen. Deze ovenschotel met gehakt en rode biet bevat ook een gele paprika, bleekselderij, geitenkaas, pijnboompitjes en verse tijm. En dat maakt hem niet alleen lekker, maar ook gevarieerd.
Biologische voorgekookte bietjes zijn echt een uitkomst, zeker als je een kleintje in huis hebt. Onze dochter is nu 7 maanden oud en ze is dol op deze rode knollen! Als ik deze ovenschotel maak, kan ik tegelijkertijd een avondmaaltijd voor haar maken. Ik maak meestal 3 porties tegelijk. Zo kan ik haar altijd een homemade portie groente geven tijdens het avondeten en hoef ik slechts een keer per 3 dagen iets extra’s te koken. Voor deze ovenschotel haal ik dan wat extra rode biet in huis die ik combineer met appel en een klein beetje homemade aardappelpuree of zilvervliesrijst.
Vaak wordt ons gevraagd waar we inspiratie vandaan halen voor het bedenken van nieuwe recepten. De inspiratie is nog steeds eindeloos en vaak bedenk ik de recepten … onder de douche. Tijdens het ontbijt krijg ik al een idee waar ik mee wil werken. In dit geval waren dat rode bietjes. En onder de douche sta ik te dromen: wat moet er nog meer bij? Wat zou lekker zijn? Niet alle recepten zijn ultra mega ongelofelijk lekker. Maar dat hoeft ook niet, want als alles ultra mega ongelofelijk lekker is eet je er vaak net iets te veel van! Deze ovenschotel met gehakt en rode biet is daar een goed voorbeeld van. Het is hartstikke smakelijk, maar geen vuurwerk in je mond. Hoeft ook niet. Zo na de feestdagen zijn we wel even klaar met te veel eten. Iets minder is goed genoeg. Het helpt je om wat kilootjes kwijt te raken.
Ovenschotel met gehakt en rode biet
Dit heb je nodig
- 300 gr rundergehakt
- 1 gele paprika
- 1 stengel bleekselderij
- 500 gr rode biet - voorgekookt - 500 gram
- 3 takjes verse tijm
- 100 gr zachte geitenkaas
- 20 gr pijnboompitten
- peper en zout - naar smaak
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de paprika in bokjes en de bleekselderij in halve maantjes
- Bak het gehakt rul en voeg halverwege de paprika en bleekselderij toe
- Spoel ondertussen de voorgekookte bieten af en snijd ze in blokjes
- Meng het gehaktmengsel en de bieten in een kom, voeg de blaadjes van de takjes tijm toe, flink wat grove peper en een klein beetje zout, schep door elkaar
- Schep dit in een ovenschaal, verkruimel de geitenkaas er overheen en strooi tot slot de pijnboompitjes over de ovenschotel
- Verwarm het geheel 15-20 minuten in de oven
Deze gevarieerde schotel hapt lekker weg!
In plaats van pijnboompitjes (voordeliger) zonnebloempitten gebruikt.
Gaan we zeker vaker eten, als het makkelijk mag/of uitkomt en toch volwaardige voeding.
Een restantje de volgende dag opgegeten tijdens de lunch als salade.
erg lekker gezond en makkelijk recept! voedzaam en zou ook goed met vegatarisch gehakt gemaakt kunnen worden
Dag Jennifer,
Een heerlijk recept, heel gezond die rode bieten, sterke verlaging van bloeddruk en
cholesterol. Eventueel een appel in blokjes toevoegen.
De gehakt kan vervangen worden door kipfilet, dat maakt het geheel nog gezonder.
Net als broccoli zou men dit wekelijks moeten eten.
Groeten Henk
Lekker eenvoudig recept idd! En zelfs de bleekselderij-hater vond het lekker Ik had geen paprika in huis, dus had hem vervangen door een appel, en wat te weinig geitenkaas aangevuld met pecorino..
Superlekker recept! En idd eenvoudig te maken. Zelf nog rode paprika en een beetje gefruite ui toegevoegd.
Goede tip!