Ovenschotel van Chinese kool en kerrie
Een lekkere ovenschotel op zijn tijd, daar houden wij wel van. En zo nu en dan proberen we weer wat nieuws uit. Dit keer is het een recept met Chinese kool geworden. Kerrie en gehakt smaken erg lekker samen.
We voegen er Chinese kool en champignons aan toe en natuurlijk wat geraspte kaas voor zo’n lekker knapperig korstje. Er zijn ontzettend veel Chinese kool recepten. Dit ovenschotel recept van Chinese kool en kerrie is er nu een van en het is nog super voedzaam ook! Chinese kool bevat veel vezels, mineralen, vitamine C en Foliumzuur. En in dit snelle kerrie recept gebruiken we wel 500 gram Chinese kool. :-)
Ovenschotel van Chinese kool en kerrie
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 500 gr Chinese kool
- 250 gr Gehakt - rund
- 125 gr Champignons
- 100 gr jonge kaas - geraspt
- 1 Ui
- 2 tenen Knoflook
- 140 gr Tomatenpuree
- 3 tl Kerrie
- 1 tl Nootmuskaat
- Peper - naar smaak
- Zout - naar smaak
Zo maak je het
- Verwarm de over voor op 200 graden
- Snipper de ui
- Bak het gehakt rul samen met de ui, kerrie, nootmuskaat en naar smaak een beetje peper en zout
- Snijd ondertussen de Chinese kool in reepjes, de champignons in plakjes en de knoflook klein
- Voeg de kool, champignons en knoflook toe aan het gehakt en verwarm 1 minuut mee
- Roer de tomatenpuree er door
- Vet een ovenschaal in en schep daar het mengsel in
- Strooi de geraspte kaas over het mengsel
- Zet de schotel 20 minuten in de oven
- Zet voor een extra knapperig korstje aan het eind even de grill stand van je oven aan
Print dit recept
Porties: 2
Klein detail waar ik blij van wordt. Als je het recept uitprint past het op 1 pagina. Vaak zie je dat een recept dat makkelijk op 1 pagina kan toch of 3-4 of soms 5 pagina’s geprint gaat worden. Om het dan op 1 pagina te krijgen moet je met plakken en knippen alles in Word of zo zetten. Dit is perfekt. Goed werk.
Ik print de recepten het liefst uit. Op een telefoon moet je steeds scrollen of weer opnieuw je tablet of telefoon aanzetten. Uitprinten een nummer geven en in een map stoppen. En mocht het geen sukses zijn, geen nummer in in de oudpapier bak.
Heerlijk is dit recept. Ik had nog 2 gehaktballen, deze fijn gesneden nadat de ui wat glazig was erbij gedaan. En er knolselderij puree bij gegeten.
Kun je dit ook zonder gehakt of vleesvervangers maken, of gaat dat dan qua smaken niet meer samen?
Hoi Janna,
Die recept wordt dan een beetje karig. Kijk anders eens bij onze vegetarische recepten, we hebben er genoeg: https://www.voedzaamensnel.nl/category/vegetarisch/
Groetjes, Jennifer
Gisteren gemaakt en mijn vrouw reageerde met: ” Lekker zeg; dat mag je nog wel eens een keer maken.” Ook ikzelf vond het lekker. Ik heb het alleen wat aangepast door er piri-piri kruiden aan te te voegen, alsmede uitgebakken spekblokjes, waardoor het wat pittiger werd.
Verder hebben we er rijst bij gegeten. Een lekker recept. Dank je wel.
Een heerlijk recept. Een van mijn favorieten. Ik maak het ook met spitskool, ook heel lekker en minder tomatenpuree. ik gebruikte een blikje van 70 Gr en vond dat al veel.
Heerlijk. Maar moeten erg geen aardappels onderin de ovenschaal?
Nee hoor! Maar het mag wel als je dat lekker vindt.
Hai , ik doe onderin zelf gemaakte aardappelpuree en doe uien ipv champignons.
Een heerlijk recept en genoeg voor 2 personen. Voor herhaling vatbaar. Met aardappels in de schil is het te combineren desnoods ook de aardappelen in de oven zodat het nog gezonder wordt ivm behouden van vitamine C in de aardappelen.
Heerijk recept. Vandaag heb ik dit voor het eerst gemaakt, maar aardappelschijfjes toegevoegd. Idee van mijn dochter. Echt voor herhaling vatbaar.
Beste Jennifer,
Ik maakte deze ovenschotel reeds 3x op 2 weken tijd! Een echte aanrader! Ik pas mijn hoeveelheden wel een beetje aan (meer gehakt, Chinese kool en champignons) en de jonge kaas vervang ik door Emmenthalkaas, omdat ik de jonge geraspte kaas niet vond.
Heerlijk gewoon! Ik gaf het recept ook reeds door aan mijn kinderen!
Heerlijk hoor
Voor de tweede keer nu in de oven HEERLIJK
Hallo Jennifer
Ik ga vandaag de ovenschotel van Chinese kool en kerrie
Maken
Maar nu is mijn vraag kunt gij daar ook een bechamelsaus bij maken
Met vriedelijke groeten Femke
Gisteren voor de eerste keer gemaakt; wat een heerlijk recept.
Leuk! Fijn dat het gerecht gesmaakt heeft :-)
Weet jij wat rul wilt zeggen
Rul wilt zeggen het gehakt korrelig fijn prakken onder het bakken. ;)
Ga het voor de tweede keer maken .heerlijk is het ik doe er een klein beetje sambal bij
Was heerlijk! Zit er echt maar 100 gram kaas overheen, ook op de foto? Wij hebben iets meer gedaan. En een aardappeltje er bij…..
Nou, dat was nog lekkerder dan ik had verwacht! Ik heb ook de tomatenpuree (nog een beetje in het blikje laten zitten dus niet helemaal gebruikt) bij stap 3 toegevoegd. Ik denk dat dat zowiezo wel een goede is om aan te passen in de receptuur maar ik wil jullie niets opleggen hoor . Makkelijk, heerlijk en gezond en man ook weer blij, ik ga deze zeker vaker maken, dank!
Heel lekker, hoor.Bedankt voor dit recept.Ik heb er macaroni bij gemaakt.Gaat er prima bij.Ik stel me voor dat je dit ook als lasagna kunt bereiden, eventueel zelfs met kaas-ham ook ertussen.
Klinkt al een goed idee! Gaan we een keer doen. Bedankt voor de tip.
hallo, wat klinkt dit lekker, klopt het dat je aan de schotel genoeg hebt?en geen aardappels of rijst nodig hebt erbij,?
gr linda
Hoi Linda, dat klopt, dit recept is voor twee personen en is wat ons betreft echt voldoende als hoofdgerecht.
Groetjes, Jennifer
Op wat voor temperatuur moet de oven staan?
200 graden
Dank je, de scotel staat er nu in
Ik heb de tomatenpuree al bij punt 3 toegevoegd en meegebakken. Dan wordt het geheel wat minder zuur.
Wij vonden het een heerlijk gerecht.
Goed idee Erik! Bedank voor de tip.
Fijn dat jullie het ook zo lekker vonden.
Gister voor de tweede keer gegeten. Erg lekker en vult goed! Blijvertje :-)
Heerlijk! En het vult zeg! Ik heb de dubbele hoeveelheid gemaakt voor mij, mijn man en 3 kinderen maar we hebben veel over. Geeft niets, morgenochtend roer ik het door een geklutst eitje en bak ik er een omelet van. Ik heb er nu al zin in :-)
Wat een heerlijk recept!
Ik heb het voor 4 personen gemaakt met rul vegetarisch gehakt, 2 uien en een kilo Chinese kool.
Ik heb dit recept bij mijn favorieten gezet.
Deze is zôooooo lekker
(H)eerlijk recept is dit ,niet te moeilijk en niet te zwaar op de maag,en zo klaar te maken,voor herhaling vatbaar.
Super lekker en makkelijk. Het hele gezin smulde ervan. Wel iets extra kerrie gebruikt omdat ik dat gewoon lekker vind. En het restje kool vanmorgen in mijn smothie gedaan. Ook heel smakelijk!
Vanavond dit recept geprobeerd. Wel met wat aanpassingen omdat ik vegetarisch eet. Daarom Quorn-stukjes gebruikt en deze gebakken met zo’n 2 eetlepels milde kerriepoeder. Verder de voorgeschreven ingrediënten gebruikt. Ik vond het een succes. Ik heb vier sterren gegeven; geen vijf omdat ik een volgende keer misschien minder tomatenpuree zou gebruiken omdat ik die toch wel ietsje te overheersend vond. Maar het was heel smakelijk en een leuk recept om ook eens te kiezen voor Chinese kool (wat voor mij eigenlijk nooit zo voor de hand lag).