Pasta van groene erwten met zalm en courgette
Het is waarschijnlijk even wennen als je leest: pasta van groene erwten … deze pasta is gemaakt van groene erwten! Maar het is lekker en helemaal in dit recept. We combineren de pasta met courgette en gerookte zalm, een heerlijke combinatie, en maken het gerecht af met geroosterde pijnboompitten en kruidenkaas.
Over de pasta van groene erwten hebben we uitgebreide review geschreven, die verschijnt later.
In dit recept combineren we peulvruchten (de pasta) met groente, pitten en vette zalm. Niet alleen heerlijk qua smaak maar ook zeer compleet aan voedingsstoffen. De vitamines A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11, B12, C, D, E en K zijn allemaal vertegenwoordigd. Daarnaast bevat dit gerecht nog een aantal mineralen en voldoende vezels.
Wij vinden het een heerlijke maaltijd voor als we nog gaan sporten ’s avonds. En heb je wat over, dan kun je dat prima in een bakje bewaren als gedeeltelijke lunch voor de volgende dag. Want ook afgekoeld is dit gerecht lekker.
Pasta van groene erwten met zalm en courgette
Dit heb je nodig
- 150 gr Groene erwten pasta - verkrijgbaar bij de AH van het merk Pedon
- 1 Courgette
- 200 gr Zalmsnippers
- 50 gr Kruidenkaas - Boursin
- 30 gr Pijnboompitten
- 1 scheutje Olijfolie
Zo maak je het
- Zet water op voor de pasta
- Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes
- Doe de pasta in het kokende water en breng opnieuw aan de kook
- Kook voor 5 minuten onder af en toe roeren
- Bak de courgette 2 minuten in de olijfolie
- Giet ondertussen de pasta af en voeg bij de courgette
- Doe de zalmsnipper erbij en de kruidenkaas
- Verwarm 2 minuten op laag vuur
- Rooster ondertussen in een droge pan onder continue beweging de pijnboompitjes totdat ze mooi gebruind zijn
- Verdeel de pasta met zalm over twee borden en verdeel er de pijnboompitjes over
Toen ik het recept Pasta van groene erwten met zalm en courgette zag, ben ik direct naar AH gegaan om de speciale pasta te kopen. Maar verder kwam ik niet, want ik schrok van de prijs. Nu ik jullie review lees is het een goede beslissing geweest denk ik.
Op de volgende pastadag maak ik het recept, maar dan met “gewone” pasta.
Het is maar hoe je het bekijkt. Ik mag geen gluten eten en mijn zoon eet weinig soorten groenten. Hij lust wel erwten. Dan vind ik het ook niet duur om een euro meer uit te geven.