Pasta met gegrilde artisjok en spinazie
Deze romige pasta met artisjok is een echte verwennerij. Kruiden zijn niet nodig, slechts een beetje peper. Zo blijft de heerlijke smaak van de artisjok bewaard en combineert hij goed met de spinazie, spekreepjes en ricotta. Dit gerecht met artisjok zet je snel op tafel en is eenvoudig om te maken.
Dus ik dacht, ik ga eens wat maken met verse artisjok. Pasta was het idee. Dat liep anders. Toen ik thuis kwam met drie prachtige exemplaren (zie foto’s) en even ging googelen hoe ik artisjok moest bereiden, kwam ik erachter dat je eigenlijk alleen het hart van de artisjok in z’n geheel kunt eten. Van die grote bol blijft niet zoveel over. Daarbij is het erg veel werk om de harten eruit te krijgen. Dat viel even tegen. En toen ik in de winkel langs de potjes artisjok liep dacht ik nog, ‘die ga ik niet gebruiken, ik maak het gewoon vers zoals we altijd doen’. Helaas. Ik ben voor een tweede keer naar de supermarkt gereden voor een pot met artisjok harten. We heten tenslotte Voedzaam én Snel. Zelf de harten uit de artisjokken halen had gekund maar dan was dit recept verre van snel geweest. Ik had me dus beter moeten inlezen voordat ik naar de supermarkt ging ;-)
Bij mijn tweede bezoek aan de supermarkt ook direct een grote zak spinazie meegenomen om aan de juiste hoeveelheid groente te komen omdat alleen artisjokharten niet voldoende zijn. En zo ontstond dus deze heerlijke pasta met gegrilde artisjok én spinazie.
Pasta met gegrilde artisjok en spinazie
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 200 gr volkoren pasta - pasta naar keuze
- 240 gr artisjokharten
- 2 el olijfolie
- 100 gr spekreepjes
- 300 gr spinazie
- 100 gr ricotta
Zo maak je het
- Breng water aan de kook en kook hierin de pasta al-dente in ongeveer 8 minuten
- Zet de grill van de oven aan
- Laat de artisjokharten uitlekken, snijd ze doormidden en doe ze in een ruime kom
- Voeg twee eetlepels olijfolie toe en flink wat grof gemalen peper uit de molen, schep door elkaar
- Leg de artisjokken op een vel bakpapier op de bakplaat en grill ze 8 tot 10 minuten totdat ze goudbruin kleuren.
- Bak ondertussen in een ruime pan de spekreepjes aan terwijl je de spinazie grof snijdt
- Voeg de spinazie toe aan de spekreepjes en laat slinken
- Giet de pasta af als deze klaar is en voeg toe aan de spinazie, voeg ook de ricotta toe
- Schep door elkaar en verdeel over twee borden
- Serveer met de gegrilde artisjokken