Pasta van groente spaghetti maken
Een bord vol gezondheid met deze heerlijke pasta van groente spaghetti. Italiaanse smaken maar dan net een beetje anders. We maken deze groente spaghetti van courgette met een saus van gehakt, tomaat, ui, verse basilicum, knoflook en om het af te maken wat Parmezaanse kaas. Omnomnomnomnom …
Spaghetti van groente vind ik een geweldige uitvinding. Met een handig en klein apparaatje tover je elke ronde langwerpige groente om in spaghetti. Een geweldige manier om je groenteconsumptie te verhogen zodat je makkelijker aan de minimale hoeveelheid van 250 gram per dag komt.
Pasta van groente maken
Voor het maken van de groentepasta gebruiken we een Spirelli. Een soort zandloper met mesjes aan de binnenkant die je van twee kanten kunt gebruiken voor dikke en dunne slierten. Van stevige groenten zoals wortel en pastinaak kun je dunne slierten draaien. Courgette en komkommer vormen een betere groente spaghetti als je er dikke slierten van draait. Er zit een extra dop bij die je in de kont van de groente prikt om je handen te beschermen tegen de messen. Het apparaatje is klein en past makkelijk in de keukenla. Bovendien is hij met ā¬ 20,- niet duur te noemen. Je kunt hem hier bestellen -> Spirelli
Pasta van groente spaghetti
Dit heb je nodig
- 1 Courgette
- 250 gr Rundergehakt
- 1 Ui
- 425 ml Tomatensaus
- 2 tenen Knoflook
- 10 blaadjes Basilicum - vers
- 20 gr Parmezaanse kaas
- Peper - naar smaak
- Zout - naar smaak
Zo maak je het
- Snipper de ui en doe deze samen met het gehakt in een pan
- Bak het gehakt rul en giet eventueel vocht af
- Snijd de knoflook en de basilicum fijn
- Voeg de tomatensaus, knoflook en basilicum toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen
- Draai ondertussen spaghetti van de courgette
- Voeg de courgette spaghetti toe, schep door elkaar en breng op smaak met zout en peper
- Verdeel over twee borden en maak af met de Parmezaanse kaas
Ben jullie recept aan het maken. Ik snij de courgette gewoon in dunne sliertjes. Dat kan ook. Mooi blog trouwens! Gazovoort!
Hoi Marcel, dankjewel :-) Er nog niet eerder aan gedacht dat dat ook een mogelijkheid is. Goede tip!
geachte Sven,
ik heb een voor mij belangrijke vraag,
zou je de voedingswaarden van dit recept ( en de andere ook) erbij kunnen zetten?
ik gebruik een app waar ik die moet invullen, zou namelijk niet weten hoe ik dat zelf moet berekenen.
graag verneem ik een reactie.
mvg liesbeth van ewijk
Hoi Liesbeth,
Sorry voor de heeeeeel late reactie. Hij is er tussendoor geschoten denk ik …
De voedingswaarde van een recept kunnen we uitrekenen. Het is alleen heel veel werk. Af en toe doe ik het eens, maar om dat voor elk recept te doen is haast niet mogelijk.
Er zijn apps beschikbaar, maar naar mijn idee niet allemaal even betrouwbaar. Als ik de voedingswaarde uitreken dan doe ik dat op basis van de NEVO tabellen van het RIVM. Daar kun je bijna alles vinden. Helaas alleen per 100 gram van een product. Je moet dus alles uitrekenen naar hoeveel er in het gerecht zit per ingrediƫnt en vervolgens alles bij elkaar optellen en delen naar een portiegrootte. Betrouwbaar is deze methode wel.
Hieronder de link waar je de NEVO tabellen kunt raadplegen:
http://nevo-online.rivm.nl/Default.aspx
Groetjes,
Jennifer
lekker snel en smaakt erg lekker