Plaatpizza met venkel en basilicum
Een pizza op zijn tijd is niet alleen lekker. Het moet ook gewoon kunnen. Maar een zelf gemaakte volkoren plaatpizza, is dan een betere keuze dan een take away pizza. Het is ook nog een stuk lekkerder dan bijvoorbeeld een diepvriespizza. Door de plaatpizza te beleggen met groente, is het een prima maaltijd met goede voedingsstoffen.
Kant-en-klare pizza’s bevatten steevast te veel zout. Ik heb wel eens een pizza laten bezorgen die zo zout was dat ik heel de nacht mega dorst had. Bizar. En onnodig! Door zelf een pizza te maken en die te beleggen met gezond lekkers, bepaal je zelf hoe gezond je pizza wordt.
Een volkoren pizzabodem
Heb je niet veel tijd, dan kun je voor dit recept een kant-en-klare pizzabodem uit de supermarkt gebruiken. Maar kies dan wel voor de volkoren pizzabodem. In dit recept voor een plaatpizza met asperges en rode ui, kun je precies lezen waarom.
Een regenachtig weekend is het perfecte moment om je volkoren pizzabodem zelf te maken. En dat is een stuk eenvoudiger dan je denkt! Laat er nu net zo’n druilerig weekend aankomen. Je wordt bijna blij met slecht weer, haha.
Lees hier hoe je zelf heel eenvoudig je volkoren pizzabodem maakt.
Plaatpizza met venkel
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 1 volkoren pizzabodem
- 1 venkelknol
- 100 gr kastanje champignons
- 1/2 rode ui
- 5 eetlepels tomatensaus
- 100 gr mozzarella - geraspt
- 2 takjes basilicum
Zo maak je het
- verwarm de oven voor op 200 graden
- snijd de onderkant van de venkel en snijd de stelen en het loof weg, snijd de venkel doormidden en vervolgens in dunne plakjes, snijd de plakjes in reepjes
- snijd de champignons in plakjes en de rode ui in halve ringen
- besmeer de pizzabodem met de tomatensaus met de bolle kant van een lepel, verdeel hier de geraspte mozzarella over
- leg vervolgens de venkelreepjes, champignons en rode ui op de kaas
- schuif de plaatpizza in een voorverwarmde oven en bak in 20 minuten op 200 graden goudbruin en knapperig
- serveer de pizza met blaadjes basilicum
Heerlijke pizza, en lekkere combi van groenten. Ik had kleine Japanse champignons (de kastanje waren op bijna groenteboer) en de bodem van boekwijt gemaakt. Verder nog wat pizzakruiden toegevoegd. Eigen twist en perfecte pizza
Hallo,
Ik heb deze pizza gemaakt met de bodem van bloemkool die jullie in een ander recept hadden gemaakt. Maar ik kreeg een bodem die niet knapperig was. Bovenop was hij goed maar op het bakpapier bleef hij wat kleverig. De gebruikte groente op de pizza, venkel oa. werd niet helemaal gaar, terwijl de champignons bijna verbrandden.
Wat heb ik verkeerd gedaan?