Restjes recept – De basis voor verlepte groente
Restjes, we hebben er allemaal wel eens last van. Ze zwerven door je koelkast en zien er verre van vers uit. Maar, dat betekent niet dat je ze weg moet gooien. Ook restjes kunnen nuttig en gezond zijn. In dit recept geef ik alleen de basis van het recept prijs, de rest is bedoeld voor de restjes in jouw koelkast.
Recept met restjes
En die basis bestaat uit drie ingrediënten. Te weten: tikka massala currypasta, een blik kokosmelk en een avocado. Deze combinatie is zo super lekker dat je er elk groente restje mee kunt combineren. Als je er dus voor zorgt dat je die drie ingrediënten standaard in huis hebt, hoef je nooit meer verlepte, slappe, vaal geworden maar nog steeds veel voedingsstoffen bevattende groentes weg te gooien ;-)
Laat me jouw combinatie weten
Wie gaat er aan de slag met restjes en maakt er een heerlijke groente curry van? Laat ons weten welke combinatie bij jouw ontstaan is in een reactie onder dit bericht.
Waarom die avocado
Curry eet je normaalgesproken met witte rijst.De heerlijke curry saus wordt door de rijst opgenomen op je bord en eet je samen. Omdat wij geen fan zijn van witte rijst en we de saus wel graag willen opeten moeten we hem dikker maken. Dit doen we met de avocado. Deze prakken we fijn en roeren we door de curry. Zo blijft de saus aan de groente zitten en heb je de rijst niet nodig. Bovendien levert de avocado een mooie portie gezonde vetten, vezels en vitamines. Win win situatie dus.
Restjes recept - De basis voor elke verlepte groente
Dit heb je nodig
- Restjes groente in stukken gesneden
- 2 el Tikka masala curry pasta - die van Patak's vinden we erg lekker, maar andere zijn ook prima
- 1 blik Kokosmelk
- 1 Avocado
Zo maak je het
- Bak de restjes groente beetgaar
- Voeg de currypasta toe en bak kort mee
- Voeg de kokosmelk toe en laat even zachtjes pruttelen
- Snijd de avocado rondom de pit doormidden, draai de helften van elkaar af, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel
- Prak het vruchtvlees fijn met een vork en roer door de curry
Dag Jennifer en Sven. Vanavond jullie recept uitgeprobeerd met nog niet verlepte groenten; daarmee smaakte ook ;-)
(Sjalotje, prei, puntpaprika,courgette). Heb zwarte peper en, om in style te blijven, himalaya zout toegevoegd.
Voor het gedeelte van de familie dat alleen groente geen complete maaltijd vindt, had ik zilvervliesrijst erbij. Alle borden zijn leeg hahaha de pannen ook.
Dankjewel voor dit recept. Ik ga het vast vaker maken.
Dit recept van jullie kwam goed van pas vandaag. Ik had echt heel veel groenterestjes in de groentelade liggen. Worteltjes, kleine zoete paprikaatjes, superkleine courgettes, een prei, 4 lenteuien, een Piri piri pepertje, daar heb ik alleen het kontje van afgesneden en na het trekken eruit gehaald en een paar cherry tomaatjes. Anders zou ik er groentesoep van maken maar dit was eens heel iets anders en smakelijk. Het geeft me een goed gevoel alles nu opgemaakt te hebben. Heb er nog wel peper en zout aan toegevoegd.
Bedankt voor het recept.
Leuk!! Fijn dat het gesmaakt heeft :-)
Hoi Sven,
Vanavond meteen geprobeerd en dat was heerlijk zeg! En wat geeft het een goed gevoel om alle restjes op te kunnen maken en tegelijkertijd gezond en lekker te kunnen eten. Even een vraag; ik heb kokosmelk van Go-Tan 100% natural gebruikt (zonder E-nummers!) maar dit bevat veel verzadigde vetten, Is dit wel goed voor je?
Groetjes,
Ellen
Hoi Ellen, Kokosmelk bevat een redelijke hoeveelheid kokosvet. En dit is inderdaad een plantaardig verzadigt vet. Verzadigt vet is erg belangrijk voor het goed laten functioneren van veel processen in ons lichaam. Zo zijn het onderandere de bouwstenen van de voor vrouwen belangrijke hormonen: oestrogeen, progesteron, DHEA en testosteron.
Hallo Sven en Jennifer,
Waar kopen jullie de Tikka masala curry van Patak’s?
Groetjes, Marianne
Die kopen we bij de Jumbo of de AH. Tis maar net waar we in de buurt zijn. Maar beide verkopen deze currypasta. Dit is de enige currypasta zonder conserveermiddelen. Op een klein beetje suiker na dan. Maar dat is gelukkig heel erg weinig.