Roasted veggies | Weinig werk, veel vitaminen en mineralen
De kerstdagen achter de rug, tijd voor een maaltijd met veel groente. Die vitaminen en mineralen tekorten moeten aangevuld worden :-) Zo erg zal het wel niet zijn. Maar over het algemeen bestaan kerstgerechten voor het grootste gedeelte uit vlees. Met vlees is niets mis. Maar variatie is het belangrijkste. Als je alleen vlees eet krijg je bijvoorbeeld weinig vezels binnen.
Vandaag geen lang verhaal over hoe belangrijk groente voor je is. Gewoon een lekker, licht verteerbaar recept waar je weinig tijd aan kwijt bent. Het gerecht moet wel behoorlijk lang in de oven. Heb je mooi tijd om die kerstboom af te tuigen en de kerstversiering op te ruimen. Eet smakelijk alvast!
Roasted veggies
Schitterende kleuren en heerlijke smaken
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 350 gr rode biet - rauw
- 350 gr Zoete aardappel
- 1 Courgette
- 1 Rode ui
- 10 tenen Knoflook
- 100 gr Cherry tomaat
Voor de marinade
- 2 takjes Rozemarijn
- 1 tl Zout
- 1 tl Peper
- 2 el Olijfolie
- 2 el Balsamico azijn
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Was alle groenten
- Schil de zoete aardappel, pel de ui en de knoflook
- Snijd alles in grove stukken (behalve de knoflooktenen en de tomaatjes, die kunnen het heel bij)
- Stop de groenten in een ruime kom
- Maak in een schaaltje een marinade van de olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout.
- Hak de rozemarijn fijn en voeg toe, roer goed door elkaar
- Voeg de marinade toe aan de groenten en schep door elkaar
- Verdeel de groenten over een bakblik en plaatst in het midden van de oven voor ongeveer 60 tot 80 minuten. (afhankelijk van hoe je de groente het lekkerst vindt) Schep om de 20 minuten even om
Print dit recept
Porties: 2