Romige broccoli met kip en volkorenpasta
Zo af en toe staat er bij ons een lekkere pasta op het menu. Maar dan wel een klein beetje pasta en lekker veel groente. De pasta de we gebruiken is ook volkoren. Volkorenpasta bevat meer vitamines, mineralen en vezels dan witte pasta.
De romige smaak krijgen we door melk en parmezaanse kaas te mengen. In de pan ontstaat een licht romig sausje die heerlijk smaakt bij de broccoli en de kip. Het recept staat snel op tafel en is makkelijkĀ om te maken.
Broccoli en kanker
De karakteristieke broccoli geur wordt veroorzaakt door indolen. Deze stoffen hebben een onaangename geur. Onderzoekers hebben ontdekt dat deze stoffen in ons lichaam omgezet worden inĀ 3,3-diindolylmethaan (DIM). DIM heeft een remmende werking op kanker. Daarnaast remt DIM kankerbevorderende eiwitten en helpt het bij de aanmaak van eiwitten die kanker juist bestrijden. Een Brits onderzoeksteam heeft aangetoond dat het eten van 400 gram broccoli per week, de kans op het krijgen van prostaatkanker verkleint. De onderzoekers hebben ook gekeken of de manier van bereiden invloed heeft op de werkzame stoffen. Het blijkt dat koken het minst voordelig is. Bakken/wokken, stomen en opwarmen in de magnetron zorgen ervoor dat de werkzame en kankerremmende stoffen behouden blijven.
Dus, eat your veggies! Want niet alleen broccoli heeft deze belangrijke eigenschappen. Bijna elke groente draagt bij aan het gezond houden van je lichaam. Zorg er voor dat je elke dag minimaal 250 gram groente eet.
Romige broccoli met kip en volkorenpasta
Dit heb je nodig
- 400 gr Broccoli
- 200 gr Kip
- 100 gr Volkorenpasta
- 10 gr Peterselie - vers
- 100 ml Melk - volle
- 50 gr Parmezaanse kaas - geraspt
Zo maak je het
- Bereid de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking
- Snijd de kip in blokjes en bak deze in de pan totdat ze goudbruin zien
- Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, snijd ook de stam in blokjes
- Voeg de broccoli toe aan de kip en bak even mee
- Voeg de melk en de parmezaanse kaas toe en schep door elkaar
- Hak de peterselie en voeg samen met wat versgemalen peper toe
- Voeg de pasta toe en schep alles door elkaar
Genoten van deze pasta. Mijn man had eerst de broccoli even geblancheerd. Helaas hadden we geen volle melk in huis, maar nog wel wat kookroom. De saus wilde alleen niet binden. Hebben jullie nog een tip hiervoor?
Kip met een klein beetje van in kruiden gekruid, afgemaakt met een kwart uitgeknepen citroen.
Van is = cajun
Klinkt lekker! Goed idee.
Nee sorry, hier ook niet. Erg flauw van smaak en saus wilde niet indikken. Jammer, want ik hou van kip & brocolli :D
Het was geen succes ! De broccoli was nog hard en de saus was niet romig !! Ga het nog een keer proberen met kookroom.
Oei, dat is jammer :-( Persoonlijk vind ik het lekker als de broccoli nog hard/knapperig is. Op deze manier bevat de broccoli ook de meeste voedingsstoffen. Als dat niet je voorkeur heeft kan je hem wat langer bereiden.