Gezond koken hoeft niet ingewikkeld te zijn, zeg ik altijd. Onze huidige situatie bevestigt dit met 100%. Onze woonkamer is leeg. Alle meubels staan al een tijdje in een opslag. De vloer is van beton. Voor de duidelijkheid: hier moet nog iets op. We hebben onze oude keuken al gesloopt. De plek waar een nieuwe keuken zal komen, bevond zich eerst nog in de tuin. Nu hebben we daar al een dak, muren en een prachtige partij ramen met uitzicht op groen. In het midden van de ruimte staat ons oude oventjes met 4 gaspitten en daarnaast, halleluja, een vaatwasser. Een houten tuintafel met afneembaar tafelkleed is onze eethoek + kookruimte.

In de schuur staan de koelkast en een kleine voorraad kookgerei, bestek, borden en schaaltjes. En een paar kruidenmelanges. Gelukkig hebben we boven, in ons kantoor, een ruim assortiment aan servies, kruiden en een voorraadkast.

Gezond koken tijdens een verbouwing

Het is echt wel pittig, zo’n onaf huis. Maar het is tijdelijk. Al weten we nog niet precies hoe lang het zal duren. Sven doet vrijwel alles zelf en dat moet tussen het gewone leven door. Uiteindelijk zullen we zeggen dat het het allemaal waard was. :-)

Maargoed, het gewone leven gaat door en dus maken we ook lekkere recepten! Ik was al fan van eenpansgerechten, maar nu des te meer. Ik heb geen gootsteen, dus ik wil zo min mogelijk pannen met de hand moeten afwassen.

Shakshuka: een perfect eenpansgerecht

Vorige maand maakte ik voor het eerst shakshuka, een eenpansgerecht met ei. Dit viel zo goed in de smaak bij ons drieën, dat ik een variant wilde maken op mijn shakshuka met aubergine, feta en zwarte olijven.

Dit shakshuka recept met courgette en kikkererwten is het verrukkelijke resultaat. Het is ruim voldoende voor 3 personen. Wij hadden met Ella (2 jaar) zelfs een beetje over. Je hoeft er geen brood of pasta bij te serveren. Wil je er met 4 personen van eten, dan is een plakje zuurdesembrood met een likje pesto een aanrader.

Shakshuka met courgette en kikkererwten

10 min
25 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • 2 kleine courgettes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 el al-andalus - kruidenmelange
  • 200 gr kikkererwten - uitlekgewicht
  • 400 gr tomatenblokjes - in blik
  • 4 grote eieren
  • 60 gr feta
  • 3 gr koriander

Zo maak je het

  • snijd de courgettes in kleine blokjes, snipper de ui en haal de knoflook door een knoflookpers
  • fruit de ui aan in olijfolie voeg vervolgens de courgette toe, bak 5 minuten
  • voeg de knoflook, al-andalus kruiden en de kikkererwten toe en schep door elkaar
  • voeg de tomatenblokjes toe, schep nog eens om
  • maak vier kuiltjes in de pan en breek hierboven de 4 eieren, laat in de kuiltjes glijden
  • verkruimel de feta over de shakshuka, doe een deksel op de pan en laat 20 minuten op laag vuur garen, totdat de eieren gestold zijn
  • snijd intussen de koriander en strooi dit bij serveren over de shakshuka
Print dit recept
Recept: Avondeten, Hoofdgerecht
Keuken: midden-oosten
Porties: 3 personen
Door: Jennifer