De weekenden zijn voor ons momenteel erg druk. We bezoeken twee en soms drie boekenwinkels per weekend waar we de bezoekers laten kennismaken met onze lekkere en gezonde groene smoothies. Hier gaat flink wat tijd in zitten. En dat betekent dat er thuis weinig tijd overblijft om uitgebreid te koken. Gisterenavond bijvoorbeeld, waren we pas om kwart over 7 thuis en begonnen onze magen behoorlijk te knorren. We hadden natuurlijk de lokale bezorgdienst kunnen bellen voor een ongezonde hap op zondagavond. Maar in nog minder tijd is het mogelijk om een super snelle en simpele wokschotel op tafel te zetten. En nog lekker ook.

In de koelkast vond ik een courgette en een verrimpelde aubergine. Twee prachtige en vooral gezonde groentes die zich goed laten wokken. Met wat verse gember, een teentje knoflook en een flinke scheut olijfolie stond er binnen 15 minuten een heerlijk gerecht op tafel. Althans … niet op tafel, maar in een bord op schoot met de TV aan kijkend naar een aflevering 3 op reis ;-)

Deze wokschotel zou ook lekker zijn met wat kipfilet erdoor. Deze lag alleen in de vriezer en was daardoor niet super snel te gebruiken. Maar zoals wij de wokschotel nu gegeten hebben is het ook heerlijk. Zo af en toe een vegetarische maaltijd kan naar ons idee geen kwaad. Minder vlees betekent bij ons eigenlijk altijd meer groente. En dat is juist wat we erg belangrijk vinden. Tijdens de smoothiedemo’s vertel ik de mensen altijd dat er in Nederland veel te weinig groente gegeten wordt. Het drinken van een groene smoothie kan eraan bijdragen om de hoeveelheid groente die je per dag binnenkrijgt te verhogen. Maar ook het eten van een vegetarische maaltijd kan hierbij helpen. We noemen ons dan ook flexitariërs. Af en toe vegetarisch dus.

Snelle wokschotel van verse groente

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Aubergine
  • 1 Courgette
  • 1 teen Knoflook
  • 15 gr Gember - vers
  • Peper en zout - naar smaak
  • 4 el Olijfolie

Zo maak je het

  • Snijd de aubergine in blokjes en doe in een kom
  • Pers de knoflook uit boven de aubergine, schil en hak de gember fijn en voeg ook toe
  • Giet de olijfolie er overheen en schep alles door elkaar
  • Zet een pan op matig vuur en bak hierin de aubergine zachtjes
  • Snijd ondertussen de courgette in blokjes
  • Voeg na 7 minuten de courgette toe en verwarm deze kort mee
  • Breng op smaak met zout en peper
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven