Spruitjes met pecannoten en rozemarijn
Spruitjes, hoe komt het toch dat spruitjes zo’n slecht imago hebben als het op smaak aankomt?
Baby’s houden van nature van zoete smaken. Moedermelk is zoet en dat moet natuurlijk gedronken worden, zodat de baby goed groeit. Maar daarna moeten kinderen wennen aan allerlei andere smaken, zodra ze vast voedsel gaan eten. Spruitjes zijn een beetje bitter van smaak. als je spruitjes te lang kookt, is de bittere smaak sterker. Combineer je er geen andere smaken bij, dan overheerst die bittere smaak. Helaas maken veel kinderen en volwassenen op die manier kennis met spruiten: lang gekookt en gecombineerd met niets meer dan aardappelen en een stukje vlees. Geen wonder dat ze er niet wild van worden! Zeker niet als je in je kinderjaren niet goed hebt kunnen wennen aan andere smaken.
Maar spruitjes zijn hartstikke gezond en ze kunnen bovendien erg lekker smaken, als je ze maar niet te lang kookt en ze combineert met andere smaken. Zo hebben wij al eens een spruitjes recept gemaakt met feta en pijnboompitten, gebakken spek en Spaanse peper. Ongelofelijk lekker, en zo dachten meer mensen erover aan de reacties onder het recept te zien! Ook hebben we een spruitjes stamppot gemaakt met dadels en walnoten. Een zoet recept met spruitjes dus! Een ander erg populair recept is ons spruitjes recept uit de oven met kaas. De crème fraîche maakt dit spruitjes recept romig en het zoutige van de spekjes smaakt er heerlijk bij. Ook echt een aanrader!
En nu hebben we dus nog een recept met spruitjes bedacht: spruitjes met pecannoten en rozemarijn. Het is een vegetarisch spruitjes recept dat ook nog eens heerlijk smaakt. Althans, dat vinden wij. We zijn benieuwd of jullie dit recept ook zo lekker vinden!
Spruitjes met pecannoten en rozemarijn
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 500 gr Spruitjes
- 1 snufje Zout
- 1 Ui
- 1 klontje Roomboter
- 100 gr Champignons
- 1 teen Knoflook
- 3 takjes rozemarijn - vers
- 75 gr Pecannoten
- 100 gr Zachte geitenkaas
- 6 Zongedroogde tomaatjes
- Peper - naar smaak
Zo maak je het
- Vul de waterkoker en zet hem aan
- Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en snijd de knoflook fijn
- Bak de ui 3 minuten in een wokpan met een klontje roomboter
- Snijd ondertussen de kontjes van de spruitjes en was de spruitjes
- Giet het hete water over de spruitjes en kook ze met een snufje zout voor 5 minuten
- Voeg de champignons en knoflook toe aan de ui en bak 5 minuten mee
- Haal ondertussen de blaadjes rozemarijn van de takjes
- Giet de spruitjes af en doe ze in de wokpan, samen met de pecannoten en de rozemarijn, bak 5 minuten mee
- Verdeel de spruitjes over 2 borden en leg daar de geitenkaas en de zongedroogde tomaatjes bovenop
- Strooi er nog een beetje peper overheen