Super snelle éénpans curry recept
Met 15 minuten een heerlijke curry op tafel zetten vol met groenten, zilvervliesrijst en bonen. Wat wil je nog meer. Deze curry is het ideale recept voor de drukke doordeweekse dag. Je hebt slechts nodig: 1 pan, 1 snijplank, 1 keukenmes en 1 spatel. En natuurlijk 2 diepe borden, 2 vorken en 2 hongerige monden.
Normaal eten we aan de grote tafel. Maar soms hebben we daar geen zin in en nemen we het bord op schoot en eten we op de bank. Kijkend naar een filmpje of serie die we volgen. Als dit voorkomt dat gebeurt dit meestal omdat Jennifer laat thuis is van haar werk. Tegen de tijd dat we gaan eten is het 20:00 uur. Heerlijk om dan af en toe direct op de bank te ploffen met een simpele maaltijd. Maar wel een gezonde maaltijd!
Gezonde snelle maaltijd
We hebben het druk, drukker dan ooit. Ons werk, kinderen, sociale contacten, sport, het huishouden, huisdieren, verjaardagen, vakanties, feestdagen en andere verplichtingen die ik vergeten ben. Vroeger, en dan praat ik over de generatie van mijn oma (nu 82), was het normaal dat de man ging werken voor het geld en de vrouw zorgde voor het huishouden, de kinderen en het eten. Uitgebreide stoofschotels van uren sudderend vlees waren eerder regel dan uitzondering. De tijd die beschikbaar was voor het bereiden van een goede maaltijd was groot.
Tijden zijn in de afgelopen jaren flink veranderd, de werkdruk is enorm toegenomen en gaandeweg is er steeds minder aandacht voor het bereiden van een goede maaltijd. Gelukkig zijn we ook tot nieuwe inzichten gekomen en weten we nu beter dan ooit welke voedingsmiddelen we het hardst nodig hebben om ons drukke lichaam optimaal te kunnen voeden.
Het leiden van een minder druk bestaan is voor veel mensen niet mogelijk. De tijd die overblijft voor het bereiden van een maaltijd is klein. En als je dan na een drukke werkdag besluit zelf te gaan koken, dan moet dit ook nog een verantwoorde en gezonde maaltijd zijn. Waar haal je de tijd vandaan!
Hier komen wij om de hoek kijken ;-)
Het bedenken van snelle, makkelijke en gezonde maaltijden is eigenlijk waarom Voedzaam & Snel is ontstaan. We willen vooral laten zien dat gezond eten en voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen niet moeilijk hoeft te zijn en niet veel tijd hoeft te kosten. Deze heerlijke éénpans curry is daar het perfecte voorbeeld van.
Hoppa, en nu aan de kook. Het lezen van dit betoog over snelle en gezonde voeding heeft alweer vijf minuten van je kostbare tijd in beslag genomen.
Super snelle éénpans curry recept
Dit heb je nodig
- 1 Courgette
- 200 gr Witte bonen
- 1 Ui
- 100 gr Zilvervliesrijst
- 400 ml Kokosmelk
- 1 el Currypasta - Pataks
Zo maak je het
- Snijd de uit fijn en bak deze 1 minuut in een ruime pan in de eetlepel currypasta
- Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook
- Voeg de rijst toe en kook bijna gaar in 10 minuten (af en toe roeren anders bakt het aan)
- Snijd ondertussen de courgette in blokjes en spoel de witte bonen af onder stromend water
- Voeg de courgette en de bonen toe als de rijst 10 minuten zachtjes gekookt heeft en verwarm 5 minuten mee.
Lekker met cashewnoten en wat koreander…. en eventueel extra bloemkool en een geprakte banaan…
Ik vind het veel te weinig groente bevatten voor twee personen…
Echt? Je komt toch aan een goede 250 gram per persoon. Peulvruchten mag je ook tot de groenten rekenen als je naar voedingswaarde kijkt. De combinatie, groente en peulvruchten zorgt zelfs voor een nog breder scala aan vitaminen en mineralen.
Ik vind dit niet zo’n geweldig recept. Je maakt gebruik van kant en klare currypasta. Die kun je zelf ook maken in een handomdraai.
Heb je voor ons misschien een leuk recept voor currypasta? Dan ga ik dat maken voor op de site en verwijs is er naar vanuit dit recept :-) Lijkt me leuk!
5. Voeg de courgette en de curry toe als de rij….. moet dat niet zijn: voeg de courgette en de bonen toe… ?
Dat moet inderdaad bonen zijn. Heb het gelijk aangepast, dankje :-)
Dat is exact wat ik me ook afvraag! Verder lijkt het me wel een lekker recept dat ik graag zou willen maken, maar dan wel in de wetenschap dat de curry ok is!
Hoi Catharina,
De currypasta die ik gebruikt heb voor dit recept is van Patak’s en is vrij van conserveermiddelen. Het is een mengsel van kruiden met tomatenpure als basis.
hoi is het gebruik van kant en klare curry past wel gezond? of selecteren jullie daar juist betrouwbare fabrikanten voor.