Vegetarische lasagne van broccoli en courgette
Heerlijk zo veel groente! De vegetarische lasagne van broccoli en courgette bevat maar liefst ruim 550 gram groente per persoon. Dat is ruim 300 gram meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. En dan is dit recept ook nog eens heel erg lekker en staat het super snel op tafel. Goed bezig!
Groente eten is belangrijk, ze bevatten van alle voedingsmiddelen de grootste hoeveelheid belangrijke vitamines en mineralen per gram. Het eten van voldoende groente brengt veel gezondheidsbevorderende eigenschappen met zich mee. In dit recept gebruiken we 350 gram broccoli, 350 gram courgette en 400 gram gepelde tomaten. De verschillende groenten zijn rijk aan verschillende belangrijke bouwstoffen.
Broccoli is gezond
Broccoli staat op plaats 19 van de meest gezonde voedingsmiddelen ter wereld en niet zonder reden. Door het eten van dit recept kom je ruimschoots boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C en K uit. Vitamine C is een antioxidant en helpt vrije radicalen te neutraliseren. Vitamine K is nodig voor het stollen van ons bloed en het opbouwen en onderhouden van onze botten. In dit recept verwarmen we de broccoli kort waardoor de voedingsstoffen optimaal behouden blijven. De manier waarop we de broccoli in dit recept gebruiken is wel bijzonder te noemen. We maken er gehakt van! Het klinkt wat vreemd maar het vormt samen met de tomaten een soort gehakt pasta saus look-a-like. We malen de broccoli fijn in de keukenmachine en mengen het in de pan met de tomaten, verse basilicum en knoflook. De specifieke broccoligeur verdwijnt en we houden een mooie pastasaus over die zelfs qua structuur, kleur en smaak doet denken aan pastasaus met gehakt.
Vegetarische lasagne van broccoli en courgette
Dit heb je nodig
- 350 gr Broccoli
- 350 gr Courgette
- 2 tenen Knoflook
- 10 blaadjes Basilicum - vers
- 400 gr Tomatensaus - naturel, zonder toevoegingen
- 50 gr Geraspte kaas
- Peper en zout - naar smaak
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Maal de broccoli fijn in de keukenmachine en doe het samen met de tomatensaus in een pan
- Snipper de knoflook en de basilicum en voeg peper en zout toe
- Verwarm voor 10 minuten op laag vuur onder af en toe roeren
- Schaaf ondertussen met een kaasschaaf dunne plakken van de courgette
- Vorm van de pastasaus en de plakken courgette een lasagne in een ovenschaal
- Strooi de geraspte kaas er over en plaats in de oven voor 20 minuten
Hoi, ik ga dit recept vanmiddag proberen. Ik vraag me alleen af hoeveel calorieën deze maaltijd bevat?
Ik heb m vandaag klaar gemaakt
En ik verwachte er heel veel van
Jammer genoeg weinig smaak aan
De ingrediënten apart ga ik wel gebruiken
Wat je al zei de brocollie krijgt de structuur van vlees, dus ik denk in n goeie pasta saus dat hij veel beter tot zijn recht komt
Dit is n recept dat ik niet meer zal maken
En ja alle instructies goed opgevolgd
Is het ook mogelijk om de voorbereiding vooraf te maken? Of worden de courgette plakken dan te zacht/sompig? En hoe ver van te voren kan ik het dan voorbereiden?
Hoi Vivian,
Ik verwacht niet dat de courgette dan te zacht wordt. De saus is best droog en de courgette gaart door z’n eigen vocht. Ik denk eerder dat de gehele lasagne misschien iets droger wordt als je hem ’s ochtends maakt en ’s avonds in de oven schuift. Maar ik denk wel dat het kan als je hem met folie erover in de koelkast plaatst.
Groetjes,
Sven
Voor het eerst dit recept gemaakt. Normaal volg ik de 1e keer het recept exact, maar ik volgde mijn gevoel en voegde een eetlepel pesto en geroosterde pijnboompitten toe. De kaas was parmesan. Smaakte prima op een sombere regenachtige dag.
Fijn dat het gesmaakt heeft! Lekker veel groente :-)