Visstoof van schol en bloemkool
Een heerlijke, gezonde en makkelijk maaltijd. Dat is deze visstoof van schol en bloemkool. Het fijne aan dit recept: de vis stooft gaar op de groente in kokosmelk, in 15 minuten. En in die tijd hoef je niks te doen aan het recept. Dat maakt deze visstoof ideaal voor op drukke doordeweekse dagen.
Een goede hapjespan (zoals op de foto) met een doorzichtige deksel is ideaal voor het maken van deze visstoof. Je kunt er met zijn drieën van eten. Wij doen dat samen met onze dochter Ella van 2,5 die gelukkig ook smult van een visje. Let wel op want er kunnen nog wat graatjes in de scholfilets zitten, vooral aan de zijkanten.
Je kunt de scholfilets in deze visstoof vervangen door een andere witvis. Heb je zin in een visstoof met rode saus? Probeer dan dit visstoof recept eens met courgette, venkel en kabeljauw. Ook lekker :-)
Visstoof van schol en bloemkool
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 3 scholfilets
- 1 teen knoflook
- 1 gele paprika
- 1 flinke bloemkool
- 1 el olijfolie
- 6 gr koriander
- 3 bosuitjes
- 1/2 el gele currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 100 ml water
- 1 limoen
- grove peper
- zeezout
Zo maak je het
- haal de scholfilets uit de koelkast
- snipper de ui, snijd de knoflook fijn, snijd de paprika in reepjes en de bloemkool in kleine stukjes
- fruit de ui in een hapjespan met een scheutje olijfolie
- voeg de bloemkool en de paprikareepjes toe en bak 5 minuten onder regelmatig omscheppen
- snijd intussen de koriander grof en de bosui in ringen
- voeg de currypasta toe aan de bloemkool en paprika en verdeel goed, voeg ook de knoflook, de helft van de koriander, de kokosmelk, limoensap van een halve limoen en het water toe, schep om en leg de scholfilets bovenop de groente
- strooi de helft van de bosui, wat peper en zeezout op de scholfilets, doe de deksel op de pan en stoof het gerecht op middelhoog vuur in 10-15 minuten gaar
- serveer de visstoof met de rest van de bosui, koriander en de andere helft van de limoen (snijd die nog snel even in partjes of knijp uit over de vis)
Bedoel je bij stap 3 een normale ui of de bosui?
Ik kan de recepteren niet opslaan helaas.