Volkoren noodles met shiitake, paprika, wortel en bosui
Natuurlijk kunnen we de meest bijzondere combinaties bedenken. Maar we willen juist laten zien dat gezond koken niet moeilijk hoeft te zijn. Dat je op een doordeweekse dag snel en makkelijk een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Voor jezelf, voor 2 personen of voor je hele gezin. Dit is zo’n heerlijk eenvoudig en toch superlekker recept.
Volkoren noodles
Volkoren noodles zijn ideaal op drukke dagen want je hoeft ze alleen maar te weken in heet water. Je maakt noodles nog lekkerder een een dressing. De combinatie van sojasaus, sesamolie, sesamzaadjes, gember en knoflook die we toevoegen, geeft dit wokrecept een Oosters tintje.
Wokken met groenten, lekker makkelijk
En de shiitake past perfect bij die Oosterse dressing! Geen shiitake te koop? Je kunt ze prima vervangen door (kastanje) champignons of andere paddestoelen. Qua groente heb ik gekozen voor paprika, wortel, bosui en rode peper. Met kleine kinderen kun je de rode peper achterwege laten en zorg ervoor dat je de groente goed gaar wokt. Dat valt over het algemeen beter bij kleine kinderen dan super knapperige groente. Behalve de paprika dan. Die vindt Ella koud ook lekker en warm juist iets minder. Maar die noodles zijn sowieso een succes :-)
Om dit simpele en gezonde wok recept nog iets voedzamer en verzadigend te maken, heb ik een zakje voorgegaarde kikkererwten toegevoegd. Bonen zijn wat dat betreft een ideale aanvulling op een vegetarische of veganistische maaltijd.
Ja, dat klopt, er gaat geen vlees of vis in dit recept. Het is helemaal vegan. En of je dat nu wel of niet bent: minder vlees eten is voor iedereen goed!
Volkoren noodles met shiitake, paprika, wortel en bosui
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 75 gr wortel
- 100 gr shiitake
- 1 rode peper
- 5 gr gember - vers
- 1 teen knoflook
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el sesamzaadjes
- 1/2 bosje bosui
- 150 gr volkoren noodles
- 200 gr kikkererwten - uitlekgewicht
Zo maak je het
- snijd de paprika's en de wortel in reepjes, snijd de shiitake grof
- snijd de rode peper in ringen (verwijder de pitjes), schil de gember en snijd fijn
- haal de knoflook door een knoflookpers en meng met de sojasaus, sesamolie en sesamzaadjes in een schaaltje
- snijd de bosui in ringen
- verwarm olijfolie in de pan en fruit de gember en peper even aan
- voeg de groente (behalve de bosui) toe en bak onder voortdurend omscheppen op hoog vuur gaar
- vul de waterkoker, leg de noodles in een kom, giet het hete water erover en laat 4 minuten liggen, giet vervolgens af
- voeg de kikkererwten toe aan de groente, verwarm even mee
- Meng het sojamengsel door de noodles, schep de noodles door de groente en voeg de gesneden bosui toe