Volkoren plaatpizza met gegrilde aubergine en artisjok
Dit is zo ontzettend lekker, dit moet je een keer proberen. Maak deze plaatpizza met kant en klaar volkorendeeg of maak je volkorendeeg helemaal zelf met onze handige stap voor stap handleiding.
De gegrilde aubergine in combinatie met tomaat en verse basilicum is een echte klassieker. Het doet je na een hap direct wanen in mediterrane sferen. Of nee, eerder nog. Zodra de volkoren plaatpizza de oven in gaat en de geuren je kamer vullen is het alsof je in een Italiaans dorpje aan zee bent. Ergens in Toscane ofzo. En dat je na het eten van de heerlijke pizza in een lokale bistro nog even naar een klein, door rotsen omgeven, strandje wandelt. De pijnbomen achter je latend waar je samen met je geliefde een flesje wijn opentrekt om in de laatste zonnestralen te proosten op een heerlijke avond. Luisterend naar de rustige mediterrane zee en de krekels die steeds harder gaan tjilpen kom ik er achter dat ik eigenlijk gewoon in een snikheet kantoorkamertje zit, verlangend naar het zojuist geschetste beeld. Pfff…. ik heb zin in vakantie!!!!
Maargoed, deze pizza doet dus verlangen naar vakantie. Tenminste bij mij. Want ik ga graag op vakantie :-)
Volkoren plaatpizza met gegrilde groenten
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 1 Aubergine
- 3 el Passata
- olijfolie (om in te bakken) - geraffineerd
- 150 gr gegrilde artisjok harten - op olie
- 1 tomaat
- 100 gr Parmazaanse kaas
Zo maak je het
- Bereid de pizzabodem zoals in dit recept: https://www.voedzaamensnel.nl/hoofdgerecht/volkoren-pizzadeeg-zelf-maken/
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de aubergine in dunne plakken en bak deze in ruim olie totdat ze net beginnen te kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier
- Bestrijk de pizzabodem met de passata en verdeel er de plakken aubergine over
- Beleg met de artisjok harten
- Snijd de tomaat in dunne plakjes en verdeel over de pizza
- Rasp de Parmazaanse kaas over de pizza en plaats in de oven voor 25 minuten
Bij ‘Volkoren plaatpizza met gegrilde aubergine en artisjok’ is verzuimd te vermelden op welke temperatuur waarop de oven moet worden ingesteld!
Hi Wil, Excuus. Ik heb het aangepast.