Volkoren plaatpizza met groenten
In navolging van hoe je zelf je volkoren pizzadeeg maakt, nu de topping van de pizza en het complete recept. Een volkoren plaatpizza met groenten. Als je een kant en klare bodem gebruikt dan is dit een super snel en leuk recept voor doordeweeks. Heb je wat meer tijd dan is het echt de moeite waard om zelf je volkoren pizzadeeg te maken.
Lees hier hoe je zelf heel eenvoudig je volkoren pizzabodem maakt.
Voor de topping van de volkoren plaatpizza ben ik niet erg traditioneel bezig geweest. Daar had ik geen zin in. Standaard tomatensaus, mozzarella etc. Ik heb het helemaal anders gedaan. Ik heb een saus gemaakt van crème fraîche en harissa. Kruidig en licht pittig, maar mooi in balans door de friszure crème fraîche. Daarop doen we, toch ietwat traditioneel, een laagje geraspte jonge kaas en we toppen de pizza af met heerlijke groene asperges en knapperige rode uien.
Waarom volkoren?
Omdat het stukken gezonder is. Simpel. Volkorenmeel bevat in tegenstelling tot bloem (waar normaalgesproken pizzabodems van gemaakt worden) meer vitaminen en mineralen en veel meer vezels.
Volkoren betekent dat het vlies van de tarwekorrel niet uit het meel is gehaald. En daar zitten die belangrijke stofjes in die je graag binnen wilt krijgen. En de smaak? Net zo lekker. Zeker met een lekkere topping er op. Dan heb je echt niet door dat je pizzabodem van volkorenmeel is.
De extra vezels zijn belangrijk om onze darmen gezond te houden. Ze stimuleren de stoelgang en zorgen voor een soepele doorgang omdat ze vocht aan zich binden.
Volkoren plaatpizza met groente
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 1 volkoren pizzabodem
- 350 gr groene asperges
- 100 gr crème fraîche
- 2 tl harissa
- 1/2 rode ui
- 100 gr geraspte jonge kaas
Zo maak je het
- Snijd ongeveer 1 cm van de onderkant van de asperges
- Blancheer de asperges 3 minuten in kokend water en laat ze uitlekken
- Meng in een kom de crème fraîche met de harissa en smeer hiermee de pizzabodem in met de bolle kant van een lepel
- Verdeel hier de geraspte kaas over
- Leg vervolgens de asperges op de kaas
- Snijd de ui in dunne plakken en verdeel over de asperges
- Plaats in een voorverwarmde oven 20 minuten op 200 graden