Volkorenpasta met zalm, courgette en tomaat
Een makkelijke en snelle maaltijd, dat is deze volkorenpasta met zalm, courgette en tomaat. We brengen de maaltijd op smaak met Boursin en wat grof gemalen peper. Simpel, gezond en snel, wat wil je nog meer op een doordeweekse dag.
Veel van onze recepten zijn koolhydraatarm, maar niet allemaal. Met dit recept willen we vooral de nadruk leggen op het gebruiken van volkorenpasta in plaats van gewone pasta. 82% van alle pasta die gekocht wordt is niet volkoren. De smaak is vrijwel hetzelfde maar het verschil in voedingsstoffen is groot.
Volkorenpasta vs normale pasta
De verschillen zijn groot. Als we 100 gram van beide pasta’s met elkaar vergelijken dan ziet dat er zo uit:
Volkoren versus normaal
- Vezels: 9,5 gram | 3,4 gram
- Vitamine B1: 0,5 milligram | 0,1 milligram
- Vitamine B2: 0,12 milligram | 0,07 milligram
- Vitamine B6: 0,3 milligram | 0,06 milligram
- Kalium: 480 milligram | 160 milligram
- Calcium: 35 milligram | 30 miligram
- Fosfor: 350 milligram | 200 milligram
- IJzer: 3,5 milligram | 1,6 milligram
- Magnesium: 100 milligram | 60 milligram
- Koper: 0,5 milligram | 0,1 milligram
- Zink: 3 milligram | 1,6 milligran
Van al deze vitamines, mineralen en vezels is er ruimschoots meer aanwezig in volkorenpasta. De hoeveelheid complexe koolhydraten is daarnaast groter bij volkorenpasta en mede door de vezels zorgt volkorenpasta daarom voor meer verzadiging.
Volkorenpasta met zalm, courgette en tomaat
Dit heb je nodig
- 150 gr Volkorenpasta
- 1 Courgette
- 10 Snoeptomaatjes
- 100 gr Zalmsnippers
- 50 gr Boursin
Zo maak je het
- Bereid de volkorenpasta zoals op de verpakking wordt aangegeven
- Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en de tomaatjes in vieren
- Zodra de pasta klaar is giet je hem af en doe je er de courgette, de tomaatjes, de zalm en de Boursin bij. Schep alles door elkaar en maal er wat peper overheen
ik hou van jullie recepten, heb er al heel veel gemaakt en tot nu toe allemaal super lekker! jullie boek (100 beste recepten) is onderweg! fijn dat jullie af en toe goed ingaan op de voedingswaarden! en waarom jullie voor bepaalde producten kiezen. het enige wat ik mis zijn de kcal. ik zou het heel fijn vinden als er kcal per portie bij de recepten zouden staan. ik maak elke week een voedingsschema en wil onder een bepaald aantal kcal en vetten etc. blijven. nou wil ik graag regelmatig dit recept maken voordat ik ga sporten, want; carbs! ik vraag mij alleen af hoeveel kcal dit recept per portie bevat?
Ga door met wat jullie doen! mede dankzij jullie ben ik al 10 kg (!) afgevallen en voel ik mij healthier dan ooit.
Super lekker!!
Alleen jammer dat bij opnieuw opwarmen de pasta droog is geworden door de kruidenkaas.
Volgende keer apart de boursin erbij, voor de rest top recept!