Zalm met citroen quinoa
Een quinoa recept met zalm zal je niet snel tegenkomen maar het combineert bijzonder goed. Een goede reden om dit Quinoa recept eens te proberen. Quinoa is een voedzaam product dat rijk is aan eiwitten, vitaminen en mineralen. Het is gemakkelijk te bereiden en kan op vele manieren gebruikt worden. Door de frisse toevoeging van citroen en dille combineert de quinoa perfect met een malse zalmmoot. Serveer dit gerecht met een van onze voedzame bijgerechten. Zelf vinden wij het erg lekker met de gegrilde venkel.
Zalm met citroen quinoa
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 250 gr Zalm - ongeveer 125 gram per moot
- 1 kopje Quinoa
- 2 el Citroensap
- 1 el Mosterd
- 2 el Crème fraiche
- 1 el Dille - gedroogd
Zo maak je het
- Vul een kopje met quinoa en giet in een pan
- Vul twee van deze kopjes met water en giet bij de quinoa
- Breng aan de kook met peper en zout en laat het met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen
- Meng in een schaaltje de mosterd, citroensap en crème fraiche door elkaar
- Bak de zalm om en om een paar minuten voordat de quinoa klaar is
- Roer het mosterdmengsel door de quinoa en schep op een bord
- Leg de gebakken zalm er op en strooi er wat dille topjes over
Print dit recept
Porties: 2
Het was weer heerlijk smullen van dit gerecht.
Voor dit soort gerechten gebruik ik meestal couscous. Quinoa had ik nog nooit gebruikt, het is een prima alternatief. Ook de gegrilde venkel smaakte er prima bij.