Zalm pakketjes uit de oven met verse groenten
Dit zalm recept uit de oven met veel verse groenten is heel erg voedzaam en super gezond. De leuke manier van bereiden zorgt ervoor dat het er ook nog eens spectaculair uit ziet, het oog wil natuurlijk ook wat ;-). Door de groente in een afgesloten pakketje te stomen, blijven de voedingsstoffen optimaal behouden. Het gerecht bevat ongeveer 300 gram groenten per persoon. Met een lekkere moot zalm erbij heb je hier een stevige maaltijd aan. Door de variatie aan groenten bevat dit recept veel vitamines en dat is erg belangrijk voor een gezond functionerend lichaam. Zalm is een rijke bron aan onverzadigde vetzuren en bevat een redelijke hoeveelheid eiwitten. Eiwitten en vetten geven je een verzadigd gevoel.
VIDEO: 3x koken met Scandinavische zalmkruiden
Zalm pakketjes uit de oven met verse groenten
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 250 gr Zalmmoot - ongeveer 125 gram per moot
- 1 Courgette
- 3 Wortels
- 200 gr Peultjes
- 7 Zongedroogde tomaten
- 1/2 Citroen
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor 180 graden
- Snijd alle groenten behalve de citroen in grove stukken
- Leg twee dubbelgevouwen vellen aluminiumfolie op het aanrecht
- Leg hier de gesneden groenten in het midden op
- Plaats de moot zalm er bovenop en bestrooi met zout en peper
- Snij uit het midden van de citroen twee dikke plakken, snij doormidden en leg op de zalm
- Vouw het pakketje dicht, zorg dat er geen gaatjes in zitten
- Plaatst het in de voorverwarmde oven voor 30 minuten, eetsmakelijk!
Print dit recept
Porties: 2
Heerlijk. Ik maak dit regelmatig. Het gaat het beste op de bbq waar onze gasten er erg enthousiast van waren. Ik gebruik soms dan wel de verse wokgroentes uit een zakje wanneer ik (nog) makkelijker wil doen.
Gaan we met kerst proberen
Op zich best lekker, maar met twee lagen alufolie wordt het echt niet gaar op 180 graden in 30 min. Moet zeker 200 graden zijn en dan ook nog wat langer
Super recept. Al een paar keer gemaakt. Ik gebruik een zakje voorgesneden Italiaanse wokgroenten.
Vis en groente waren niet gaar na 20min op 180 graden.
Nu verder op 200 gr kijken of dat lukt.
Erg jammer dat dit mislukt nu ik bezoek heb.
Soms is een kerntemperatuurmeter wel erg handig. Zalm is gaar bij 53° tot 58°.
Oké, groente alvast wat voorgaren kan geen kwaad.
Kerntemperatuurmeter tijdens het inpakken in het dikste van de zalm (beetje horizontaal) steken. Thermometer instellen op de gewenste temperatuur. Zodra het begint te piepen is de zalm klaar. De rest meestal ook.
Succes.
Super lekker recept! De zalm was heerlijk! De groente die onder de zalm lag was heerlijk zacht geworden maar de stukjes die ernaast lagen waren nog een beetje hard. Deze zou ik ook graag zacht willen krijgen. Hoe zou ik dat het beste kunnen doen? Als jullie een tip hebben dan hoor ik dat graag.
Ik stoof de hardere groeten zoals wortel en peultjes altijd even een beetje voor…
Je hebt het over “geraspte wortels” maar die komen niet terug in de bereidingswijze dus heb ik de wortelen ook maar in grove stukken gesneden. .
Nie