Zuurkoolschotel met banaan en ananas
Zuurkoolschotel wordt negen van de tien keer gemaakt met gehakt en aardappelen. Dit is een zuurkoolschotel zonder aardappelen! Zuurkoolschotel met banaan en ananas.
Fruit! En daarnaast gehakt, flink wat kerrie en geraspte oude kaas, lekker! Het zoete fruit maakt de zuurkool iets minder zuur.Ā De een houdt er van, het zure van zuurkool, de ander is er niet zo’n fan van. Ben jij geen fan, dan zou ik eerst ons andere zuurkoolschotel recept uitproberen met appel, mascarpone en zuurkoolspek. Heerlijk romig. Dit zuurkoolrecept met banaan is wat frisser, iets zuurder maar ook heel erg lekker. Het voordeel van dit zuurkool recept is dat je de zuurkool niet spoelt met water en ook niet lang kookt. Je bakt de zuurkool een paar minuten mee met het gehakt en zet de schotel dan 15 minuten in de oven, waar het in het eigen vocht gaar wordt. En zo blijven zo veel mogelijk vitamines en mineralen uit de zuurkool behouden.
Zuurkoolschotel met banaan en ananas
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 500 gr Zuurkool
- 250 gr Gehakt - rund
- 2 Bananen
- 1/2 Ananas
- 100 gr Oude geraspte kaas
- 1 tl Kerriepoeder
- 1 tl Knoflookpoeder
- Peper - Naar smaak
- Zout - Naar smaak
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bak het gehakt rul
- Voeg de zuurkool, kerrie, knoflookpoeder en een beetje peper en zout toe en bak nog een paar minuten
- Snijd ondertussen de ananas in blokjes, schil de banaan en snij in plakjes
- Meng het fruit door het zuurkool-gehakt mengsel en schep in een ovenschaal
- Strooi de geraspte kaas er overheen en zet 15 minuten in de oven
Erg lekker! Ook al ben ik zelf niet zo fan van zuurkool. Ik spoel de zuurkool niet want dan gaan de vitamine c verloren. Aldus de verpakking van de zuurkool van odin. Kook de zuurkool eventjes in het vocht wat in het zakje zit samen met wat honing. Daar word de zuurkool heerlijk zacht van!
Dit was heel erg lekker.
Her is errrug lekker en inderdaad lekker snel.
Zelfs als je een hekel tot nu toe een hekel had aan zuurkoolschotels (en ja ik geef de aardappel de schuld) dan is dit een aanrader!
Superlekker, alsof er n engeltje op je tong poept! Ben helemaal om (en stiekem wel blij dat ik het hele gerecht voor mezelf heb hahaha)
Net mijn bordje helemaal leeg gegeten! Erg lekker!