Groentesap de Rode krachtpatser
Juicing, het is dé manier om snel een super gezonde maaltijd te bereiden. Je kunt een groentensapje drinken als ontbijt, als aanvulling op je lunch of gewoon tussendoor. Met dit rode sapje geef je je lichaam een super voedzame boost. En het vult als een bom, dus zet de sapcentrifuge maar vast aan!
Groentesap de Rode krachtpatser
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 2 rode bieten - rauw
- 4 Wortels
- 2 stengels Selderij
- 1/2 Citroen
- 15 gr gember - vers
Zo maak je het
- Spoel de groenten goed af
- Snijd eventueel het groen van de bieten
- Verwijder de kapjes van de wortelen
- Schil de citroen (de schil maakt je sap een beetje bitter)
- Doe alle ingrediënten een voor een in de sapcentrifuge
- Verdeel de sap over twee longdrinkglazen
- Spoel de onderdelen van je sapcentrifuge gelijk af zodat de pulp niet aankoekt
Tip
Gebruik meer gember als je de sap pittiger wilt maken
Print dit recept
Porties: 2
Bedoelen jullie 2 echt twee hele stronken selderij, of 2 stelen? Ik heb net een slowjuicer, ik vind lekkere recepten, maar wel duur… heb veel groenten nodig voor 1 glas sap en ik gooi veel pulp weg en daar heb ik toch wel moeite mee. Ik heb deze hoeveelheden niet in huis, dus kan het sapje nog niet proberen.
Hoi Karin,
Dit moeten twee stengels zijn, ik ga het aanpassen in het recept. Ik begrijp je helemaal: wij maken tegenwoordig enkel smoothies in een blender, omdat je de vezels van groenten en fruit dan ook gebruikt en binnenkrijgt.
Groetjes, Jennifer
Zag pas geleden een webinar van Erik Scherder. Hij adviseerde ten zeeeerste rode bieten (of was het nou rode kool??). Ik vind het nergens meer terug; noch op youtube noch op google… Welke van de 2 is NOG gezonder???
Hoi, lekkere sapjes allemaal, ik ga ze proberen, alleen wel door de blender, want ik heb geen sapcentrifuge.
Hoi Gdeman, we zijn benieuwd hoe de sapjes smaken met de blender?