Bieten, wij zijn er dol op! En gelukkig liggen ze bijna heel het jaar (voorgekookt) in de supermarkt. In deze gezonde bietensalade met prei en walnoten combineren we de zachte structuur en de zoete smaak van de bieten met de pit van rauwe prei.  

Jawel, prei kan je rauw eten! Prei is familie van de ui en dat is vooral rauw goed te merken. Het heeft een scherpe en licht pittige smaak, waardoor je er niet te veel tegelijkertijd van wil eten. Tenzij je een rauwe ui fan bent ;-). Op de foto hadden we iets te veel prei gebruikt, naar onze smaak. We hebben dat aangepast naar 1/4 prei voor dit recept, in plaats van een 1/2 prei. Maar smaken verschillen, dus probeer het zelf eens uit. Als lunch kan je goed met zijn tweeën van deze gezonde bietensalade eten. Als bijgerecht kan je er met vier personen van eten. Deze bietensalade met prei is lekker snel klaar en daarom ook perfect om mee te nemen als koolhydraatarme lunch naar je werk. Je kan er zelfs voor kiezen om het snijwerk pas op je werk te doen, als je ’s ochtends nét iets te laat uit bed bent gestapt. Heb je zin in meer varianten voor een salade met bieten? We hebben al heel wat variaties bedacht: een bietensalade met haring en appel, een bietensalade met sinaasappel en kaneel, een bietensalade met avocado, geitenkaas en spek en een bietensalade met mozzarella en spinazie.

Bietensalade met prei en walnoten

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 4 Rode bieten - voorgekookt
  • 1/4 Prei
  • 40 gr Walnoten
  • 2 el Yoghurt - volle
  • 1/2 tl Knoflookpoeder
  • 1 tl Peper
  • 4 takjes Koriander - vers

Zo maak je het

  • Was de bieten en snij in kleine blokjes
  • Was de prei en snij in kleine stukjes
  • Breek de walnoten in stukjes en snij de koriander fijn
  • Meng de bieten, prei en 3/4 van de koriander in een schaal
  • Voeg de yoghurt, peper en knoflookpoeder eraan toe en meng goed
  • Verdeel de salade over twee borden (als lunch) of laat in de schaal (als bijgerecht) en strooi de walnoten en overgebleven koriander er overheen
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer