Cracker van pitten en zaden
Zelf een cracker maken is veel simpeler dan je misschien zal denken. In de supermarkt vind je een grote verscheidenheid aan crackers, maar vaak bevatten ze toegevoegd suiker en transvetten. Wil je koolhydraatarm eten, dan is deze cracker een goede optie. Voor deze cracker gebruiken we een plakje kaas, gebroken lijnzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten. Even in de magnetron en klaar. Heerlijk met een gekookt eitje en wat tuinkers of onze simpele eiersalade.
Cracker van pitten en zaden
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 1 porties
Dit heb je nodig
- 1 plakje jonge kaas - voorgesneden
- 1/2 Gebroken lijnzaad
- 1/2 Pompoenpitten
- 1/2 Zonnebloempitten
Zo maak je het
- Leg het plakje kaas op een bordje met een stukje bakpapier<
- Meng de lijnzaad, pompoen- en zonnebloempitten en leg op de kaas
- Verdeel de pitten gelijkmatig over de kaas en druk aan met de achterkant van een lepel
- Leg de cracker 1,5 minuut in de magnetron op 800 Watt
- Even laten afkoelen en dan voorzichtig van het bakpapier halen
- Beleg je cracker met beleg naar keuze
Print dit recept
Porties: 1
Wat wordt bedoeld met 1/2 lijnzaad 1/2 pompoenpit 1/2 zonnebloempit?
1/2 ons?
Deze zou ik ook heel graag uitproberen, dat ziet er zo mooi en lekker uit. Maar inderdaad….wat bedoel je met 1/2 lijnzaad, 1/2 pompoenpit , 1/2 zonnebloempit? Dank U bij voorbaat.
Het ziet er super lekker uit, ben diabeet type 1 maar hoe zit het nu met de straling van een magnetron. Daar gaan wilde verhalen over dat het heel slecht is. Weet jij meer hier over.
Lees nu pas dat je bij een ander al een reactie hebt gegeven over de magnetron sorry voor mijn vraag. Begrijp het antwoord. Gr Karin
Wat een heerlijke cracker. Echt super. En heerlijk krokant. Een echte blijver.
Heerlijk, ik heb het net gemaakt met 30+ kaas, zo lekker dat je niets hoeft toe te voegen, en wachten tot het afgekoeld is…. kon er niet vanaf blijven.
Het vult goed, echt lekker boor even tussendoor:-)
Dit is echt super zeg!! Ik heb ze net gemaakt met hennepzaad en sesamzaad, echt super lekker. Ook gewoon als snackje in de avond vind ik ze echt super lekker. Helemaal lekker!
Jammer nou van die magnetron, inmiddels weten we wat straling met ons voedsel doet, fijner dus om alleen recepten te plaatsen waarbij geen magnetron gebruikt hoeft te worden.
Hoi Anna001,
We hebben veel onderzoeken gelezen over het bereiden van voedsel in de magnetron. Tot nu toe is er nog nooit enig onderzoek geweest dat aantoont dat de straling van de magnetron gevaarlijk is, of de voedingswaarde doet verminderen. Er zijn wel erg veel websites die schrijven dat het slecht voor je zou zijn. De argumenten die ze gebruiken zijn verzonnen of verkeerd geïnterpreteerd en niet te onderbouwen met wetenschappelijk onderzoek. Tenzij het een nieuw onderzoek is? Dan zou ik dat uiteraard graag van je willen horen. Als hieruit blijk dat het inderdaad schadelijk is zullen we natuurlijk geen recepten plaatsen waarbij we gebruik maken van de magnetron.
Groetjes,
Sven
Mm deze zijn echt super lekker! Ik heb er vanmiddag twee gemaakt met een eitje!
Ze zijn echt heerlijk ! Ik heb nog gevarieerd met een halve lepel havermout i.p.v. de pompoenpitten ( die had ik niet in huis) en wat chiza zaad toegevoegd. Ook gezonde toevoegingen lijkt me :-) Deze gaan we zéker vaker eten!
Hoi!
Ik heb geen magnetron helaas, kan dit ook in de oven?
Ben benieuwd!
Hoi Marjolein,
Ik denk dat het niet werkt in de oven. Kaas wordt pas hard in de oven als je de grillstand aanzet, maar de kans is groot dat de pitten en zaden dan verbranden. Je zou het natuurlijk even kunnen uitproberen, verwarm de oven dan eerst goed voor op de grillstand en zet de cracker er dan kort in op bakpapier, goed in de gaten houden of de pitten niet verbranden en wachten tot de kaas knapperig wordt… Ik ben benieuwd!
Misschien een idee om het dan om te keren? Dus eerst de zaden en dan de kaas erbovenop?