Cracker van lijnzaad met kaas
Een cracker met veel gezonde vezels maak je simpel van gebroken lijnzaad, je kunt lijnzaad kopen in de supermarkt of bijvoorbeeld bij gezondheidswinkel De Tuinen. Lijnzaad is een bron van vezels, welke zorgen voor een soepele stoelgang. Hiernaast bevat lijnzaad de essentiĆ«leĀ omega 3 vetzuren die belangrijk zijn voor je hart en bloedvaten. Oja, en het kost maar 5 minuten van je tijd om deze super cracker te maken!
Cracker van lijnzaad met kaas
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 1 porties
Dit heb je nodig
- 2 el Gebroken lijnzaad
- 3 el Water
- 1 plak Belegen kaas
- 1 plukje Tuinkers
Zo maak je het
- Meng de gebroken lijnzaad met drie lepels lauw water in een glas of kopje
- Laat het mengsel even dik worden
- Smeer de gewelde lijnzaad in de vorm van een cracker uit op een stukje bakpapier
- Leg dit op een bordje twee minuten in de magnetron
- Haal de cracker voorzichtig van het bakpapier
- Beleg je zelfgemaakte cracker met beleg naar keuze. Wij kiezen in dit recept voor een simpel plakje kaas met tuinkers, wat erg goed combineert bij de nootachtige smaak van de cracker.
Print dit recept
Porties: 1
Hoe lang kun je deze crackers bewaren? Als het recept lukt ben ik van plan een hoop crackers te maken :D
Hoi Naomi, wij hebben de crackers nog nooit langer dan een dag bewaard. Ik denk dat ze taai worden als je ze lang bewaart. Probeer het eens uit, we zijn benieuwd!
Ziet er goed uit! Ik heb jammer genoeg geen magnetron (wel een koekenpan en een oven). Enig idee of en hoe ik dit recept zou kunnen maken?
Gerookte kaas is geschikt om op een bakpapier in de oven te leggen en dan 10 minuten op 200 graden kan ook korter, Ik leg er altijd 10 plakjes in zoveel als op de bakplaat kan. Het is echter een verschil waar je ze koopt hoe ze eruit zien. voor de zekerheid kun je ook eerst kijken na 5 min hoe ze zijn. In een luchtdichte doos van Tupperware of zo kun je ze 1 week bewaren
Wat ook heerlijk is, is een cracker gemaakt van rookkaas. Een beetje komijnzaad erover strooien, in de magnetron leggen op een bakpapiertje ongeveer 1,5 minuut en je hebt een heerlijke komijnenkaascracker.
Wat een bijzondere cracker! Eigelijk kan je er gewoon alles mee doen en hem beleggen als boterham. Maar dan veeeeeel gezonder natuurlijk. Of zoals jullie het noemen voedzaam :-) Leuke site! ik hoop dat er snel meer recepten volgen.
Groetjes Carla
Hoi Carla, Leuk dat je onze site al gevonden hebt. Wij zijn nog druk bezig om veel voedzame gerechten toe te voegen. De cracker kan je ook maken van lijnzaad met chizaad, of gemalen noten. We zullen ook daar nog recepten over toevoegen. Groetjes, Sven