Crackers van amandelmeel – koolhydraatarm
We hebben al eens brood, muffins en cake gemaakt van amandelmeel, maar nog geen crackers van amandelmeel. Heerlijke smaakvolle en knapperige crackers zijn het resultaat van dit recept en wij zijn er dol op!
De basis voor deze koolhydraatarme crackers bestaat uit amandelmeel, gebroken lijnzaad en een ei. De smaakmakers zijn groene pesto, zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas en wat peper en knoflookpoeder. Deze crackers zijn lekker knapperig, maak ze zo dun mogelijk, dan zijn ze het knapperigst. Maar ook iets dikker zijn ze lekker. Je kan ze als lunch eten met een plakje kaas of als koolhydraatarme toastjes serveren op een feestje of bij een lekker kopje thee! Maar ook zonder beleg zijn deze knapperige koolhydraatarme crackers van amandelmeel erg lekker :-D. We gaan er zeker meer varianten op bedenken.
Crackers van amandelmeel - koolhydraatarm
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 125 gr Amandelmeel
- 25 gr Gebroken lijnzaad
- 1 Ei
- 1 el Olijfolie
- 1 el Groene pesto
- 2 Zongedroogde tomaatjes
- 1 tl Knoflookpoeder
- 1/2 tl Peper
- 10 gr Parmezaanse kaas
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Meng amandelmeel, gebroken lijnzaad, peper en knoflookpoeder in een kom
- Snij de tomaatjes klein en voeg samen met de olijfolie, pesto, Parmezaanse kaas en het ei aan het beslag toe
- Mix alles en kneed goed (het plakt wel een beetje)
- Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg daar het beslag op
- Leg er nu een vel bakpapier bovenop en rol het beslag helemaal uit in een vierkant. Dit gaat het makkelijkst met een deegroller, maar het kan ook met je handen. Het vel bakpapier ertussen zorgt ervoor dat het deeg niet aan je handen blijft kleven
- Rol het beslag zo dun mogelijk, ongeveer 3 mm dik, dan worden de crackers het knapperigst
- Snij nu in de lengte drie strepen met een scherp mes en in de breedte drie strepen, zodat er vierkantjes ontstaan
- Leg de crackers 15 - 20 minuten in de oven
- Laat even afkoelen en breek de crackers los (dat gaat makkelijk door met een kaasschaaf of spatel op de gesneden streepjes te drukken)
- Bewaar de crackers in bakpapier. Sluit ze niet helemaal af, want dan kunnen ze juist een beetje zacht worden. Het liefst eet je de crackers dezelfde dag op.
Ze zijn en lekker en makkelijk en snel te maken.
Als je ze verpakt in bakpapier en dan in een blik blijven ze langer vers.
Is de lijnzaad te vervangen door chiazaad?
Ook ik ben benieuwd hoeveel koolhydraten je per 100 gr moet rekenen. Hoor het graag!
Kunt u mij zeggen hoeveel koolhydraten deze crackers per 100 gram bevatten?
kaas is toch niet paleo proof????
Ik zie nergens waar de kaas wordt gebruikt. Dit gaat ook in het beslag?
Hoi Corina,
Dit gaat door het beslag. We hebben het aangepast in het recept.
Groetjes,
Voedzaam & Snel
Is het een optie om hiervoor de overgebleven amandel’prut’ te gebruiken, wat overblijft na het maken van amandelmelk?
Hoi Ellis,
Dat zou ik eigenlijk niet durven zeggen. Wij hebben zelf nog nooit amandelmelk gemaakt. We zijn wel benieuwd of het werkt. Zou jij het misschien willen proberen en dan aan ons laten weten of het kan? Dan kunnen we dat bij het recept vermelden.
Groetjes Sven
Erg lekker deze crackers. Zijn er ook mexicaanse of hollandse varianten te bedenken?
Ik zoek al een poos naar een recept voor koolhydraatarme crackers die plm. een week vers te houden zijn, zodat ik deze mee kan nemen naar het werk.
Wie heeft er een goede tip voor me?
Kan t ook met roggemeel?