Frittata met paprika en champignons
Een frittata is eigenlijk gewoon een grote omelet waar je van alles door kunt doen. In dit frittata recept gebruiken we Champignons, paprika, Spaanse peper en kaas. Het pittige van de peper en de zachte kaas met een knapperig korstje maakt deze frittata zalig. Een leuk ei recept voor als je eens iets bijzonders met ei wilt doen. Want, een ei hoort er bij ;-) De frittata komt uit Italiƫ en is uit armoede ontstaan: de restjes van de vorige dag werden gemengd met eieren. Tegenwoordig is het natuurlijk helemaal niet armoedig om restjes op te maken, het is juist hartstikke zonde om eten weg te gooien. Heb je wat groenten over, maak er dan de volgende dag een heerlijke frittata van!
Frittata met paprika en champignons
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 100 gr Champignons
- 1 Gele paprika
- 6 Eieren
- 100 gr Geitenkaas - zachte
- 1 handje peterselie - vers
- 1 Spaanse peper
- 50 gr oude kaas - geraspt
- Peper
- Zout
Zo maak je het
- Verwarm de grillstand van de over voor op de hoogste stand
- Snijd de champignons in plakjes, de paprika in reepjes, de peterselie klein en de Spaanse peper in dunne reepjes
- Kluts de eieren in een schaaltje en voeg wat peper en zout toe
- Bak de champignons, paprika en de helft van de Spaanse peper een paar minuten in een wok
- Zet een ovenvaste pan op middelhoog vuur en doe daar het geklutste ei in (heb je geen ovenvaste pan zoals wij, gebruik dan een aardewerk schaal)
- Roer even door het ei en zet het vuur na twee minuten uit, zodat het ei nog niet gaar is
- Leg de gewokte groenten erop, de peterselie, verkruimel daar overheen de geitenkaas en geraspte kaas
- Leg de overige Spaanse peper er bovenop
- Zet voor 3 - 5 minuten in de oven zodat de kaas een korstje heeft en de frittata bubbelt
Print dit recept
Porties: 2