Gebakken ei met tomaat, champignons en cottage cheese
Dit gebakken ei recept met tomaat, champignons en cottage cheese is echt iets voor in het weekend. Lekker een beetje uitslapen en na het ontwaken jezelf verwennen met een heerlijk gebakken ei. Je combineert in dit ei recept een voedzaam eitje met de gezonde ingrediënten tomaat en champignons. Voeg daar wat balsamicaoazijn aan toe voor een beetje zoetigheid en cottage cheese voor een frisse en romige smaak en je bent klaar voor een heerlijke dag!
Gebakken ei met tomaat, champignons en cottage cheese
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 2 Eieren
- 4 Champignons
- 1/2 Ui
- 1 Tomaat
- 2 el Cottage cheese
- 1 el Peterselie
- Peper
- Zout
Zo maak je het
- Verwarm de grillstand van de oven voor op de hoogste stand
- Snij de tomaat in 6 plakken, leg op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met balsamicoazijn
- Plaats de tomaten 10 minuten in de oven
- Snijd de champignons in dunne plakjes en de ui fijn
- Fruit de champignons en ui in een pan
- Bak in een andere pan de spiegeleitjes
- Pak twee borden, leg de tomaten erop, daar bovenop het eitje en daarop de champignons en ui
- Schep op elk ei een eetlepel cottage cheese
- Strooi er wat peterselie over en naar smaak, peper en zout
Print dit recept
Porties: 2
Vanmorgen mijn eigen simpele variant van dit recept gemaakt. Tomaatjes in stukjes kort bakken, eitjes erover, beetje zout en peper. Hup op mijn bordje met die lekkere hüttenkäse erbij en wat blaadjes basilicum. Oh wat heb ik gesmuld! :-)