Gebakken ei met zalm en geitenkaas
Een voedzame lunch voor op het werk met beperkte koolhydraten? Het gebakken ei komt dan al snel om de hoek kijken; de bereiding kost niet veel tijd, het past makkelijk in een lunchtrommel en je kunt er eindeloos mee variĆ«ren. Bij deze versie kiezen we voor gerookte zalm en geitenkaas, wat ook nog heerlijk smaakt als je het ’s middags opwarmt in de magnetron op kantoor.
Gebakken ei met zalm en geitenkaas
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 2 klontjes Roomboter
- 6 Eieren
- 2 plakken Gerookte zalm
- 25 gr Geitenkaas - zachte
- Peper - naar smaak
- Zout - naar smaak
Zo maak je het
- Kluts 3 eieren
- Doe een klein stukje roomboter in een koekepan
- Giet de eieren in de pan en bak het ei in enkele minuten totdat het gestold is
- Leg het ei op een bord of snijplank
- Herhaal bovenstaande stappen voor het tweede ei
- Snijd de zalm in snippers en verdeel over de eieren
- Verkruimel de geitenkaas daar overheen
- Strooi naar smaak wat peper en zout over de eieren
- Vouw de eieren dubbel
- Stop de eieren in een lunchtrommel of eet direct op :-)
Print dit recept
Porties: 2