Geitenkaas bieten spread
Zelfs met broodbeleg is het mogelijk om groente binnen te krijgen. Alle beetjes helpen, zo ook deze heerlijke spread van geitenkaas met bieten, een beetje honing, wat grove peper en verse bieslook. Een super lekkere combinatie die het goed doet op een stevige volkoren boterham.
De geitenkaas met bieten combinatie is beproefd en kom je in vele variaties tegen in de keuken. Denk aan de klassieke salade, soep, hoofdgerechten en zelfs als ijs heb ik hem eens voorbij zien komen. In de zoektocht naar manieren om groente te verwerken in lunchgerechten kon deze klassieker dan ook niet uitblijven. Maar dit keer dan als spread. Ik had het nog niet eerder gezien. Het resultaat is verrassend lekker en je zet het snel op tafel. Smeren maar!
Maar wel op een volkoren boterham
Brood is een prima manier om dagelijks voldoende vezels en complexe koolhydraten binnen te krijgen. Zo lang het maar volkorenbrood is. Geen bruin-, wit-, boeren-, tijger-, land of andere variaties. Gewoon volkorenbrood. Alleen volkorenbrood bevat de extra vezels die onze darmen hard nodig hebben. In het vlies van tarwe, dat gebruikt wordt voor volkorenmeel waar volkorenbrood van gemaakt wordt, zitten deze belangrijke stoffen. Evenals een scala aan extra vitaminen en mineralen. Al het niet volkorenbrood bevat deze belangrijke stofjes niet, of in mindere mate.
Geitenkaas bieten spread
Dit heb je nodig
- 200 gr bieten - voorgekookt
- 150 gr Geitenkaas
- 1 el Honing
- 10 stengels Bieslook
- Peper - naar smaak
Zo maak je het
- Doe de bieten en de geitenkaas in een ruime kom samen met de honing
- Pureer grof met een staafmixer of prak met een vork
- Snipper de bieslook en schep door de spread
- Breng op smaak met zout en peper
Heerlijk recept en zo gemaakt.
Hoe lang kun je dit bewaren? Ik heb hem gemaakt en in een glazen potje gedaan en in de koelkast gezet.
Blijkbaar in een te klein potje want na een 1½ dag was alles in de koelkast rondom het potje ook rood. Hoe kan dit?
Kan ik het nu nog wel gebruiken?
Ik heb hem al gemaakt. Hij is verrukkelijk, bedankt
Ik heb net de bietenspread gemaakt. Kleine moeite en fantastisch resultaat.
Ik heb alle ingrediënten in een grote maatbeker gedaan en met de staafmixer tot een mousse gemaakt.
De eerste vezelrijke cracker ruim besmeerd met deze mousse smaakte als een gebakje. Er volgen er meer!
[IMG]http://i64.tinypic.com/ejtxc0.jpg[/IMG]
Heb deze gemaakt met zachte geitenkaas, en ipv bieslook heb ik een paar bosuitjes gebruikt.
Hoelang kan ik deze spread bewaren?
Superleuk recept. Ga het gauw een keer maken. Ik zou kiezen voor zelfgekookte
Biologisch bietjes.
Leuk recept en ga ‘m zeker een keer maken!
wat voor soort geitenkaas wordt gebruikt, gewone kaas of de zachte…