Gemarineerde spinazie met peer walnoten en gorgonzola
Deze heerlijke winterse salade is niet alleen lekker, hij vult goed en is bovendien heel erg gezond. Daarnaast staat hij razendsnel op tafel. Lekker en gezond smullen!
Spinazie, walnoten, peer, gorgonzola. Het is een verzameling van ingrediĆ«ntenĀ die voorzien in een mooi arsenaal vitamines, mineralen, eiwitten en vetten. Alles wat een lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.Ā De smaak van deze salade is echt winters. De klassieke peer, walnoot, gorgonzola combinatie zal iedereen vast wel kennen. Wij leggen ze op een bedje van gemarineerde spinazie. De spinazie marineren is echt een leuk idee, al zeg ik het zelf ;-) Elk blaadje gaat hierdoor heerlijk smaken. De marinade maken we van wat olijfolie, appelciderazijn, peper en zout. Het maakt de spinazie fris en knapperig.
Dit lekkere recept is goed voor twee flinke borden en kan door alsĀ salade voor de lunch. Door de zoete peer is dit recept niet helemaal koolhydraatarm, maar door het ontbreken van graan of aardappelproducten wel koolhydraatbeperkt. Deze spinaziesalade is daarnaast ook vegetarisch. RegelmatigĀ vegetarisch eten,Ā geeft meer ruimte voor groente in je voedingspatroon.
Gemarineerde spinazie met peer walnoten en gorgonzola
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 250 gr Verse spinazie
- 2 Peren
- 50 gr Walnoten
- 75 gr Gorgonzola
- 4 el Olijfolie
- 2 el Appelciderazijn
- Peper en zout - naar smaak
Zo maak je het
- Was de spinazie en doe deze in een grote kom
- Giet de olijfolie, de appelciderazijn er overheen en strooi de peper en het zout erover
- Hussel alles goed door elkaar en laat even staan
- Snijd ondertussen de de peer in vieren en verwijder het klokhuis
- Snijd van de kwartjes plakjes
- Verdeel de spinazie over twee borden
- Verdeel de peer erover
- Strooi de walnoten eroverheen
- Brokkel de gorgonzola boven de salade
De salade was heerlijk! Vooral de dressing vond iedereen erg goed gelukt. Wij hebben hem als voorgerecht gegeten en toen hadden we met 6 personen genoeg aan dit recept voor 2. Dit ga ik zeker vaker maken!
Lijkt me heerlijk, ik ben een fan van spinazie en ook van gorgonzola, ik krijg er al helemaal zin in ;-)
Gisteren heb ik de gevulde tomaat met broccoli gemaakt, ontzettend lekker, voor mij even geen “gewoon” gekookte broccoli meer, zelfs de kinderen vonden het lekker!