Gevulde tomaat met ei en pesto
Ons recept voor avocado met ei uit de oven inspireerde ons voor deze gevulde tomaat met ei en pesto.
Als je een eitje in de oven kan bakken in een avocado (overigens verrassend lekker en super voedzaam), dan kan dat vast ook wel in een tomaat. Met de combinatie tomaat en ei zit je sowieso wel goed. Wat zullen we nog toevoegen? Toevallig hadden we nog wat van deze zelf gemaakte pesto in de koelkast staan. Ja, dat klinkt goed. En het smaakte goed, super goed! Het leuke aan dit gevulde tomaat recept, is dat je het op heel veel verschillende manieren kan serveren. Als koolhydraatarm ontbijt, als culinair voorgerecht, als vegetarisch bijgerecht of als lunch. Voor de lunch gebruik je 2 tomaten per persoon. Deze gevulde tomaat met ei en pesto is dus een veelzijdig recept en ook weer erg voedzaam. Het enige nadeel is dat je de inhoud van de tomaat, die vol zit met goede voedingsstoffen zit, niet gebruikt. Je kan dit natuurlijk aan het konijn geven (als je die hebt), maar je kan het ook gebruiken in een lekker sapje. Bijvoorbeeld in deze wortelsap met tomaat, citroen en basilicum.
Gevulde tomaat met ei en pesto
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 2 Tomaten
- 2 Eieren
- 2 el Groene pesto
- Peper - naar smaak
- Zout - naar smaak
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snij het kapje van de tomaten en hol ze uit met een lepel
- Leg in beide tomaten de helft van de pesto
- Breek de eieren voorzichtig en giet in de tomaat
- Verdeel de rest van de pesto er overheen
- Strooi wat peper en zout over de tomaten
- Leg de tomaten in een ovenschaal 25 minuten in de oven totdat de eieren gestold zijn, de nattigheid die blijft is olie uit de pesto
Wat ik jammer vind is dat het ei wat laf blijft smaken. Nu kreeg ik van een vriend de volgende tip die gelijk bovenstaand probleem oplost. Scheid de dooier van het wit. Doe dit heel voorzichtig, zodat de dooier heel blijft. Roer het eiwit en de pesto door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Strooi zout en peper in de tomaat vóór je ze vult en niet daarna. Giet nu een deel van het eiwit in de tomaat, laat hier voorzichtig het eigeel inglijden en vul de tomaat verder met de rest van het eiwit. Het resultaat is super!
Met grote vleestomaten is het prima gelukt.
Vandaag ga ik jouw suggestie eens proberen, ik heb nl. net een nieuwe eierscheider gekocht die uitgeprobeerd moet worden….
Verder doe ik er iets geraspte kaas over. Ook heel lekker.
Ik heb hetzelfde probleem gehad, de tomaten waren te klein. De volgende keer ga ik vleestomaten gebruiken.
Was wel bijzonder lekker.
Wij hebben er een kleine salade bij gegeten bij gebrek aan prei scheutjes. Geen idee ook waar je die kunt halen.
Lijkt me ook erg lekker met een klein beetje beetje geraspte kaas erover.
Heb trouwens een tip: snij een heel klein stukje van het kontje dan blijven ze goed in de ovenschaal staan.
De tomaat gevuld met ei was erg lekker. Mijn tomaten waren wat te klein, waardoor het ei overliep. De pesto had ik kant en klaar gekocht. Het is een gemakkelijk bijgerecht en ziet er ook goed uit.